Craig Wright klaagt bitcoin podcaster Peter McCormack aan

Craig Wright klaagt bitcoin podcaster Peter McCormack aan voor laster en smaad. Craig Wright vindt het niet fijn dat mensen beweren dat hij niet Satoshi Nakomoto is. Hij zegt zelf dat hij de man is achter het pseudoniem die de bitcoin whitepaper heeft gelanceerd.

Mocht je de soap rondom Wright en een astronautenkat gemist hebben, check dan onze laatste Social Sunday: Craig Wright vs Hodlonaut en de bitcoin community.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Craig Wright vs Peter McCormack

Peter McCormack, host van de What Bitcoin Did Podcast, is via verschillende kanalen vrij uitgesproken: Craig Wright liegt en is absoluut níet Satoshi. McCormack staat daar in de cryptospace absoluut niet alleen in, op een paar supporters van Bitcoin Satoshi’s Vision (Bitcoin SV) na gelooft eigenlijk niemand Wright.

Via twitter riep McCormack de tegenpartij op om hem aan te klagen. Op 18 april werden zijn gebeden verhoord: hij is officieel aangeklaagd door Wright wegens laster en smaad.

Moddergooien gaat verder op cryptotwitter

Wright zelf zit niet meer op Twitter, dus richt de boosheid zich over dit gedoe vooral op andere prominente Bitcoin Satoshi’s Vision. De podcaster zelf maakt hier ook gretig gebruik van. Hij deed op de dag van de brief alvast een voorstel.

Marketing

De kans is zo bijzonder klein dat Craig Wright daadwerkelijk Satoshi blijkt te zijn, dat het ook wel een beetje makkelijk scoren is voor anderen. Heel cryptotwitter duikt op deze zaak en het gedoe rondom Hodlnonaut alsof hun leven er vanaf hangt.

Neem McCormack zelf: hij melkt dit hele gedoe wel flink uit. Het is prima publiciteit voor hem en zijn podcast. Maar het is goed om te zien dat de community als geheel toch een grens heeft, ergens is het genoeg. Wright en consorten lijken die nu te hebben bereikt.

Satoshi

Gelukkig weten we nog steeds niet wie Satoshi daadwerkelijk is. En over aandacht gesproken, McAfee doet ook weer een duid in het zakje. Hij zegt te weten wie Satoshi daadwerkelijk is. Klaar met deze soap? Doe mee aan Satoshi’s Treasure hunt.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...