Credible Crypto: “Bitcoin waarschijnlijk eerder naar $100.000 dan naar $30.000”

De bitcoin bears krijgen waarschijnlijk waar ze op hopen, maar moeten volgens Credible Crypto eerst de pijn van een nieuwe all-time high doorstaan. In een nieuwe video-analyse beschrijft Credible Crypto het volgens hem meest waarschijnlijke scenario voor de bitcoin koers.

Geen capitulatie op de korte termijn, maar een opleving naar 100.000 dollar of meer is wat Credible Crypto voor de korte termijn voorziet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Credible Crypto duikt de geschiedenis is

Steeds meer analisten zien het op de korte termijn somber in voor de bitcoin koers, maar Credible Crypto heeft andere verwachtingen. De reden hiervoor ligt in de historische context van de bitcoin grafiek.

In voorgaande jaren, zoals bijvoorbeeld in 2019, heeft bitcoin het voor elkaar gekregen om een stevige stijging in te zetten, terwijl de markt op een capitulatie zat te wachten. De capitulatie kwam destijds pas in maart 2020 tijdens de beruchte Coronacrash.

In zijn nieuwe video-analyse gebruikt Credible Crypto de Elliot Waves Theorie om zijn voorspelling te onderbouwen, waarbij hij een macro-top van 100.000 tot 200.000 dollar uittekent voor bitcoin. Daarna verwacht hij een koersval tot wel 30.000 dollar.

‘Capitulatie hoeft niet plaats te vinden’

De analisten van CryptoQuant komen op basis van on-chain analyse tot een vergelijkbare conclusie als Credible Crypto. Op basis van de relatief lage instroom bij de grote exchanges constateert CryptoQuant dat de meeste handelaren zich niet op een capitulatie-evenement voorbereiden.

De instromen bij de grote beurzen zijn sinds januari van dit jaar stevig afgenomen, terwijl de uitstroom juist continuïteit vertoont. “Als de markt zich zo blijft gedragen als de media voorspelt en er geen onvoorspelbare negatieve dingen gebeuren, dan blijft de koers kwakkelen, maar zal er waarschijnlijk geen capitulatie plaatsvinden”, aldus een analist van CryptoQuant.

Uiteindelijk blijft het wat de bitcoin koers betreft koffiedik kijken en weet niemand wat we op de korte termijn gaan doen. Er zijn simpelweg teveel factoren die een rol spelen om daar met enige zekerheid iets over te kunnen zeggen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....