Dit is de reden waarom crypto altcoins de afgelopen dagen omlaag gaan

17534 totale weergaven
altcoins omlaag

De afgelopen dagen waren vol beweging voor de Bitcoin koers. Vrijdag zakte de waarde voor het eerst in ongeveer een maand naar $65.000. Hoewel de koers zich iets hersteld heeft, blijft de markt erg onstabiel, wat ook veel altcoins raakt.

Redenen achter de daling van de Bitcoin koers

De week begon positief voor Bitcoin. Maandag steeg de prijs naar iets boven de $70.000. Maar op dinsdag veranderde dit snel door de zorgen over de Amerikaanse CPI-cijfers en de aankomende FOMC-vergadering.

Hierdoor zakte de prijs naar $66.000. Toen de CPI-cijfers beter waren dan verwacht, schoot bitcoin weer omhoog naar $70.000. Dit duurde echter niet lang. Een dag later daalde de prijs alweer naar $67.000. Vrijdagavond werd de situatie nog erger.

De bears hadden de overhand en duwden bitcoin naar een maandelijks dieptepunt van $65.000. Ondanks een klein herstel, waarbij de prijs weer rond de $66.000 kwam, is bitcoin nog steeds 1,5% lager dan de dag ervoor.

Deze schommelingen hebben geleid tot meer dan $200 miljoen aan liquidaties van bijna 75.000 handelaren in de afgelopen 48 uur. De marktkapitalisatie van bitcoin is gezakt naar $1,3 biljoen, maar de dominantie over altcoins blijft sterk op iets meer dan 51%.

Altcoins dalen nog harder

Door de daling van de Bitcoin koers zijn de meeste altcoins ook flink in waarde gedaald. De Solana koers daalde met 3% naar $143, terwijl DOGE en SHIB bijna 5% verloren. AVAX, DOT en ADA zagen dalingen van 2% tot 4%. NEAR, FIL, FET en AR kregen nog grotere klappen. Over het algemeen is de totale marktkapitalisatie van crypto met ongeveer $50 miljard gedaald in de nacht van vrijdag op zaterdag.

crypto altcoins omlaag

Hoewel de meeste altcoins in het rood staan, zijn er een paar uitzonderingen. UNI ging met 3,5% omhoog en staat nu op $11. TON steeg met 3%, wat de prijs boven de $8 bracht. De token van Telegram steeg hierdoor naar een all-time high van $8,24. De prijs is echter weer gedaald tot $7.85.

Ook Ethereum doet het beter dan andere cryptocurrencies. Dit komt door geruchten dat de Ethereum ETF mogelijk in juli gelanceerd wordt.

Lees meer over:
altcoins

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...