Crypto Altcoins in vrije val, maar analist schetst optimistisch beeld

8451 totale weergaven
cryptocurrencies

Het lijkt alsof de cryptomarkt in een slagveld is veranderd. Bitcoin (BTC) heeft vannacht een nieuwe duikvlucht van enkele procenten gemaakt, wat de rest van de markt in mineur heeft gebracht. Altcoins worden geteisterd door hevige verliezen, en staan veelal op hun laagste niveau in maanden. 

Terwijl angst en paniek logischerwijs de boventoon voeren op het moment, heeft een bekende crypto-analist een sprankje hoop tot de gemeenschap gebracht. De huidige capitulatie zou een voorbode kunnen zijn van een bloeiend altseason.

Altseason op komst?

Zo’n beetje iedere altcoin staat momenteel diep in de min. Terwijl ethereum (ETH) zich knap staande houdt met een daling van minder dan 3%, lopen de verliezen bij andere top 10 crypto zoals solana (SOL), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) al op tussen de 5% – 10%. In de bredere top 100 staat het leeuwendeel minimaal 10% lager dan gisteren, wat een pijnlijke score markeert voor de cryptomarkt.

Terwijl het pessimisme steeds hogere niveaus aan begint te nemen, schets crypto-analist Anup Dhungana juist een positief vooruitzicht. 

https://twitter.com/CryptoAnup/status/1802895327076512253

De dominantie van kleinere altcoins (alle cryptomunten buiten de top tien), wat verwijst naar het aandeel van de totale cryptomarkt dat wordt ingenomen door deze altcoins, zou namelijk op het punt staan om een belangrijke ondersteuningslijn opnieuw te testen die in de vorige cycli de start van een altseason als gevolg had.

De opwaartse trendlijn heeft zich door de jaren heen al heel vaak bewezen. Telkens diende de lijn als absolute bodem, en schoot de dominantie in de maanden erna als een raket de lucht in.

Nu biedt dit natuurlijk geen garantie dat dit wederom zal gebeuren. Indien de geschiedenis in herhaling treedt, zouden we de komende tijd wel eens kunnen genieten van het langverwachte altseason.

BTC koers riskeert verdere daling

Er lijkt tevens een grote kans te zijn dat de capitulatie van altcoins nog niet voorbij is. De bitcoin koers bevindt zich momenteel namelijk op glad ijs, en riskeert nog altijd een verdere daling richting $ 60.000. Mocht bitcoin verder wegzakken, zal dit logischerwijs nog erg pijnlijk worden voor altcoins.

Zo ver is het nu nog niet, aangezien de steunzone rond de $ 64.000 vooralsnog zijn kracht heeft bewezen. Het blijft echter billenknijpen momenteel voor bitcoin en altcoin bezitters. 

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...