Crypto analist voorspelt sterke daling XRP koers door dit patroon

7882 totale weergaven
xrp koers

Crypto analist Alessio Rastani voorspelt dat de XRP koers sterk kan dalen. Hij heeft enkele belangrijke waarschuwingssignalen op de prijsgrafiek gezien die wijzen op mogelijke koersdalingen. Maar welk patroon ziet de analist precies?

Gaat XRP koers dalen door Elliot Wave Theorie?

In een video op zijn YouTube kanaal legt Rastani uit dat XRP kan dalen tot $0.13 of zelfs lager volgens de Elliot Wave Theorie. Dit lijkt op een eerdere correctie die plaatsvond in 2020. Rastani verwijst naar de prijsstijging van XRP in 2020, toen de munt werd verklaard als geen effect.

Hij merkt op dat deze stijging correctief was, wat betekent dat de prijs waarschijnlijk weer zal dalen. Voor een blijvende stijging van de XRP koers is een impulsieve rally nodig, maar Rastani denkt dat de correctieve rally van 2022 nog steeds invloed heeft.

Belangrijke steun- en weerstandsniveaus van XRP

De analist wijst verder op belangrijke steunniveaus bij $0.41 en $0.35. Als de prijs onder deze niveaus zakt, verwacht hij een verdere daling naar $0.2 en $0.17, met een mogelijke bodem bij $0.13. Deze daling kan enkele maanden duren en tegen het einde van het jaar of in 2025 plaatsvinden. Om zijn bearish voorspelling te ontkrachten, moet XRP onder de weerstandsniveaus van $0.64 en $0.74 blijven.

Rastani bespreekt ook de momentum indicator op de XRP-grafiek, die recentelijk een “negatief neerwaarts momentum” aangeeft. Dit suggereert een verdere daling. Hoewel dit negatieve momentum nog niet volledig is ingezet, denkt hij dat dit snel zal gebeuren, vooral als de XRP koers onder $0.35 zakt.

Als alternatief scenario noemt Rastani een mogelijke stijging van de XRP koers als zijn eerste voorspelling niet uitkomt. Als XRP boven $0.64 en $0.74 uitkomt, kan dit betekenen dat de rally in 2022 Wave A was, de recente daling naar $0.40 Wave B, en kan XRP stijgen naar ongeveer $1.40 voor Wave C. XRP zou ook de highs van 2021 rond $2 kunnen hertesten. Rastani benadrukt echter dat zelfs dit alternatieve scenario niet wijst op een blijvende bull trend voor XRP.

Lees meer over:
Ripplexrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...