Crypto analist: gaat Ethereum stijgen voor crypto ETF lancering – nu Ethereum kopen?

1087 totale weergaven
eth etf

Nu de crypto markt nog altijd reikhalzend uitkijkt naar de lancering van de eerste Ethereum ETF, moest de markt vandaag een lichte correctie ondervinden. Toch is er nog altijd hoop dat de Ethereum (ETH) koers aanzienlijk gaat stijgen zodra er een ETH ETF op de markt verschijnt. Is dit het beste moment om Ethereum te kopen?

Na een periode van herstel, heeft de crypto markt op vrijdagochtend terrein moeten inleveren. Nu de gehele crypto markt met 1,63% is gedaald richting een market cap van $ 2,33 biljoen, bevinden ook de grote crypto’s zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum zich in de min. Bitcoin daalde vandaag 1,16% terwijl Ethereum 1,43% daalde.

eth
Ethereum en Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Toch zijn beide crypto’s nog altijd met meer dan 10% gestegen ten opzichte van vorige week, deze correctie kan dan ook noodzakelijk zijn voordat er verdere stijgingen gemaakt kunnen worden.

Crypto markt kijkt reikhalzend uit naar lancering Ethereum ETF – nu Ethereum kopen?

Nu de lancering van een Ethereum ETF steeds dichterbij lijkt te komen, vragen veel investeerders zich af of dit het juiste moment is om Ethereum te kopen.

Recente ontwikkelingen zorgden namelijk voor waarschuwingen, de Grayscale ETH ETF vraagt bijvoorbeeld een 2,5% tarief op zijn transacties, een stuk hoger dan de normale 0,12% tot 0,25% van zijn concurrenten.

Dit hoge tarief leidde tot de nodige zorgen onder liefhebbers van de Ethereum ETF, en zorgde er zelfs voor dat sommige crypto analisten mensen waarschuwden om geen Ethereum te kopen voor de lancering van een Ethereum ETF.

Toch lijkt de markt nog altijd overtuigd te zijn van het succes van een nieuwe Ethereum ETF, 60% van de markt gelooft namelijk dat de Ethereum koers binnen 14 dagen na de lancering van Ethereum ETF gaat stijgen.

Volgens Eric Balchunas gaan de Ethereum ETF’s 10% tot 15% van de Bitcoin markt aantrekken, gelijkwaardig aan de crypto ETF’s van Hong Kong.

Dit zou dus garant staan voor een riante instroom van nieuw kapitaal naar de Ethereum markt, de belangrijkste reden dus dat investeerders enthousiast zijn over de toekomst van de Ethereum koers. Een ander belangrijk bijkomend voordeel is dat de gehele crypto markt een stuk legitiemer wordt, aangezien ook het institutioneel kapitaal nu in staat is om in zowel Bitcoin als Ethereum te investeren.

Een stijging richting een nieuwe ATH boven de $ 5.000 is daarom voor Ethereum zeker niet uit te sluiten.

Het zal echter niet alleen maar Ethereum zijn die weet te profiteren van het eventuele succes van een Ethereum ETF. Ook Ethereum gerelateerde crypto’s of alternatieven voor de Ethereum blockchain, kunnen optimaal profiteren van een stijging in activiteit op de Ethereum markt.

Hieronder beschrijven we daarom een tweetal crypto’s die in staat zijn om optimaal te profiteren van het toekomstig succes van de Ethereum koers.

Pepe Unchained (PEPU) – meme coin dat uitstekend alternatief aanbiedt voor Layer 1 blockchain van Ethereum

Pepe Unchained is een uitstekend alternatief voor Ethereum, aangezien het met zijn eigen Layer 2 blockchain de gebreken van de Layer 1 blockchain van Ethereum oplost. Daarnaast combineert dit project de hilariteit van een meme coin met de functie van een utility token, waardoor het al snel de nodige aandacht ontving vanuit de crypto community.

Vele meme coins die zich op Layer 1 blockchains zoals Ethereum bevinden, hebben tegenwoordig te maken met langzame transacties en hoge transactiekosten. De Layer 2 oplossing van Pepe Unchained brengt hier nu verandering in aan, met snelle transactiesnelheden tegen lage kosten. Het vormt dan ook een uitstekende launchpad voor nieuwe meme coins.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1813935567916409300%7Ctwgr%5E76dafd93f6474d003935d8614a73b14df2e48bcd%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fpepe_unchained%2Fstatus%2F1813935567916409300

De Layer 2 oplossing is echter niet het enige wat Pepe Unchained te bieden heeft. Gebruikers zijn namelijk ook in staat om te profiteren van andere voordelen, zoals extra hoge staking beloningen. De populariteit van het project heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels al meer dan 365 miljoen PEPU tokens zijn vastgezet. Desondanks is er nog altijd sprake van een APY van maar liefst 435%.

De presale van Pepe Unchained bleek ook al snel een groot succes, en lijkt voorlopig ook niet af te koelen. Nu er al meer dan $ 4,3 miljoen is opgehaald aan vroege investeringen komt de presale snel in de buurt van zijn volgende doel bij de $ 4,543 miljoen. Op het moment dat dit doel behaald is zal ook de huidige prijs van $ 0,0085277 per PEPU token verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

The Meme Games (MGMES) – nieuwe crypto game combineert passie van Olympische Spelen met hilariteit van meme karakters

The Meme Games is een nieuwe crypto game die nu al door veel crypto experts een van de beste crypto games van 2024 wordt genoemd. Dit project koppelt zijn game namelijk aan de echte Olympische Spelen van 2024, en weet daarom de competitiviteit en passie van de Olympische Spelen te combineren met de hilariteit van meme karakters.

Binnen The Meme Games zijn gebruikers in staat om uit een van de vijf meme karakters te kiezen die het tegen elkaar op gaan nemen om een gouden medaille. Gebruikers kunnen kiezen uit DOGE, WIF, TURBO, BRETT en PEPE. Op het moment dat gebruikers voor het winnende meme karakter kiezen zullen zij in aanmerking komen voor een aanzienlijke bonus.

meme games logo

Het kiezen van een meme karakter is vrij simpel. Gebruikers zullen de native MGMES moeten kopen en zullen daarna meteen een keuze moeten maken. Zodra hun meme karakter wint, zullen ze een 25% token bonus ontvangen van hun initiële aankoop. Gebruikers zijn eindeloos in staat om MGMES tokens te kopen en zullen dus ook eindeloos in aanmerking kunnen komen voor deze bonus.

Gebruikers zijn ook in staat om extra beloningen te verdienen via het staking mechanisme van The Meme Games, dat op dit moment een APY aanbiedt van 1869%. De presale van dit project wist al snel $ 160.000 op te halen, en zal binnen 24 uur zijn volgende fase ingaan. Dat betekent dat vandaag de laatste dag is om MGMES tokens te kopen tegen de lage prijs van $ 0,009 per stuk. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...