Crypto analist voorspelt impact EU-verkiezingen op toekomst crypto – Goed nieuws voor crypto ETF’s?

5899 totale weergaven

Als de Europese Unie (EU) zich voorbereidt op de parlementsverkiezingen volgende week, houdt de cryptosector rekening met mogelijke regelgevende verschuivingen die de toekomstige koers aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Volgens Jag Kooner, Hoofd Derivaten bij Bitfinex, kan de uitkomst van deze verkiezingen leiden tot strengere controles of juist versnelde ondersteunende regelgeving, afhankelijk van het politieke landschap.

Dit artikel onderzoekt de voorspellingen van analisten en de mogelijke impact op crypto-ETF’s.

EU-verkiezingen cruciaal voor toekomstige crypto-regulering

De Europese Parlementsverkiezingen, die volgende week plaatsvinden, kunnen verdere aanwijzingen geven over hoe crypto gereguleerd zal worden in die markt, volgens Jag Kooner, hoofd derivaten bij Bitfinex.

“Een verschuiving naar rechts zou kunnen leiden tot strengere cryptoregulering, terwijl een pro-crypto uitslag de ondersteunende regelgeving zoals MiCA zou kunnen versnellen,” vertelde Kooner..

De analist van Bitfinex zei dat beleggers de EU-verkiezingen zullen volgen voor regelgevende aanwijzingen, die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de bredere cryptomarkt in juni en de volgende maanden.

Impact op de implementatie van het MICA-kader

Kooner merkte op dat de aanstaande EU-verkiezingen cruciaal zijn voor het vormgeven van de wetgeving van het blok, met name de implementatie van het kader voor Markten in Crypto-activa (MICA). Hij voegde eraan toe dat elke mogelijke uitkomst die populistische partijen versterkt, de regelgevende standpunten op zijn beurt kan beïnvloeden, wat kan leiden tot strengere controles of meer ondersteunend beleid, afhankelijk van de samenstelling van het nieuwe parlement.

“De komende verkiezingen zijn cruciaal voor de implementatie van de MiCA-regulering. MiCA heeft als doel een geharmoniseerd regelgevend kader voor cryptocurrencies in de hele EU te creëren, wat juridische duidelijkheid biedt en potentieel meer investeringen aantrekt. Het resultaat van de verkiezingen zal het tempo en het enthousiasme bepalen waarmee deze regelgevingen worden geïmplementeerd,” voegde Kooner toe.

De Europese Parlementsverkiezing van 2024 staat gepland van 6 tot 9 juni. Dit zal de tiende parlementsverkiezing zijn sinds de eerste directe verkiezingen in 1979 en de eerste Europese Parlementsverkiezing sinds de Brexit. Bovendien zal deze verkiezing samenvallen met verschillende andere verkiezingen in verschillende EU-lidstaten.

Europese ETP’s lijden maandelijkse uitstromen

Een indicator die de interesse voor crypto-assets binnen het blok aantoont, zijn de stroomdynamieken van Bitcoin exchange-traded products (ETP’s). Volgens de Financial Times tonen gegevens van Morningstar aan dat Europese Bitcoin ETP’s dit jaar elke maand uitstromen hebben ervaren.

Het FT-rapport voegde eraan toe dat Bitcoin ETP’s die in Europa zijn gevestigd, sinds het begin van het jaar in totaal $ 506 miljoen aan uitstromen hebben ervaren. Echter, de koers van Bitcoin is in deze periode met ongeveer 40% gestegen, gesteund door instromen in op de VS-gebaseerde spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Bitcoin ETP’s in Europa beheerden eind april ongeveer $ 6,4 miljard aan activa. In tegenstelling tot de Amerikaanse fondsen, die in dezelfde maand activa ter waarde van $ 53,5 miljard hadden.

De toekomst van crypto ETF’s in Europa

De uitkomst van de Europese Parlementsverkiezingen volgende week kan een beslissende factor zijn voor de toekomst van crypto ETF’s in Europa. Afhankelijk van de samenstelling van het nieuwe parlement kunnen we een versnelling zien in de acceptatie van ondersteunende regelgeving of juist een terugval door strengere controlemaatregelen.

Beleggers en marktanalisten zullen nauwlettend toekijken hoe deze verkiezingen het regelgevende landschap voor crypto-assets, waaronder ETF’s, zullen vormgeven.

Wanneer het regelgevende kader duidelijker vorm krijgt, is het belangrijk om de kansen te onderzoeken die hieruit voortvloeien. De munten PlayDoge en 99Bitcoins bevinden zich momenteel in de presale-fase, wat beleggers de mogelijkheid biedt om vroegtijdig in te stappen. Door deze vroege investering kunnen beleggers potentieel aanzienlijke rendementen realiseren.

PlayDoge (PLAY)

Een van de nieuwste cryptocurrency-projecten, PlayDoge (PLAY), heeft onlangs zijn presale gelanceerd en heeft binnen enkele dagen bijna $ 700.000 opgehaald. Deze grote belangstelling kan deels worden toegeschreven aan het unieke concept van PlayDoge, dat nostalgische elementen combineert met een moderne Play-to-Earn applicatie.

Geïnspireerd door de klassieke Tamagotchi, stelt deze app gebruikers in staat om te zorgen voor een digitaal huisdier en deze mee te nemen in arcadespellen om PLAY-tokens te verdienen.

PlayDoge - deze presale heeft 100x potentieel!
PlayDoge – deze presale heeft 100x potentieel!

Tijdens de presale-periode is PlayDoge beschikbaar voor $ 0,005 per token. Kopers krijgen ook vroegtijdige toegang tot het staking-mechanisme, waarmee ze passief tokens kunnen verdienen. Na deze eerste fase zal de prijs van PLAY stijgen, wat de potentiële winst voor vroege investeerders vergroot.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

99Bitcoins (99BTC)

99Bitcoins, opgericht in 2010, is een prominente speler in de crypto-informatie sector en heeft sindsdien een uitgebreid gebruikersbestand opgebouwd, waaronder meer dan 2 miljoen deelnemers aan zijn crypto cursussen en 700.000 YouTube-abonnees.

Onlangs heeft het platform besloten zijn eigen cryptocurrency te lanceren, de 99BTC token, die centraal zal staan in hun nieuwe Learn 2 Earn-systeem. Dit systeem beloont gebruikers met crypto terwijl ze leren over het onderwerp, met bijna 80 uur aan lesmateriaal dat klaarstaat.

99Bitcoins koers verwachting

De 99BTC token, die dient als beloning binnen dit systeem, biedt ook extra voordelen voor houders, zoals toegang tot trading signalen, online webinars, en exclusieve VIP-communitygroepen.

De presale van de token heeft al bijna $ 1,8 miljoen opgeleverd, waarbij de tokens momenteel voor $ 0,00107 per stuk worden verkocht. Deze prijs zal binnen 4 dagen stijgen. De tokens kunnen gekocht worden met ETH, BNB, USDT, en een creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...