Top 6 Crypto en Bitcoin ETFs om in te investeren (2024)

bitcoin etf

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s ligt inmiddels achter ons, een enorm spannende stap voor de crypto markt. Niet alleen de ETF’s zelf kunnen flinke stijgingen meemaken, maar ook bijbehorende cryptomunten kunnen hier goed van profiteren.

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste Bitcoin ETFs waarin je op dit moment in kunt investeren, zodat je alvast goed gepositioneerd zit als de spot ETF van Bitcoin wordt goedgekeurd.

De beste Bitcoin ETFs van 2024

Bij het zoeken naar de beste Bitcoin ETFs is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit, reputatie, de gevolgde coins, de historische koersbeweging en nog veel meer. Om het duidelijker te maken hebben we getracht de beste crypto ETF te zoeken voor specifieke situaties en verschillende typen investeerders.

Voordat we de diepte induiken, zetten we hier alvast onze top 6 beste Bitcoin ETFs voor jou op een rij:

 1. ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO): Topkeuze voor investeerders die directe blootstelling aan Bitcoin willen. Het is de oudste crypto index ETF en handelt in Bitcoin futures om de prestaties van de coin te volgen.
 2. Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC): Gemakkelijke optie voor wie in Bitcoin wil investeren voor de lange termijn, maar via de eigen broker en niet via een wallet en crypto exchange.
 3. ARK Fintech Innovation ETF (ARKF): Beste keuze voor investeerders in de FinTech sector. Gericht op langetermijngroei via diversificatie in FinTech bedrijven.
 4. Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ): Perfect voor passieve investeerders. Deze crypto ETF volgt de Bitwise Crypto Innovators 30 Index, bestaande uit de beste crypto- en blockchain bedrijven.
 5. Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI): Investeren in bedrijven die het grootste deel van hun inkomsten uit Bitcoin mining halen.
 6. First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF (LEGR): Sterk gediversifieerd fonds dat investeert in cryptocurrency en internationale technologie- en bankaandelen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

Top 6 Beste Bitcoin ETFs en Crypto ETFs

In de cryptowereld beginnen ETF’s een belangrijk onderdeel te vormen. Hieronder vind je een overzicht van de top 6 Bitcoin en Crypto ETF’s, waarbij we focussen op de beste Bitcoin ETFs van dit moment.

Naam ETF Soort ETF Uitgever ETF
ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) Beleggen in Bitcoin futures ProShares
Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) Investeren in Bitcoin met de focus op lange termijn Fidelity Investments
ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) Focus op de innovatie binnen de fintech sector, waaronder Bitcoin ARK Investment Management LLC
Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ) Gediversifieerd fonds dat zich richt op crypto en blockchain bedrijven Bitwise Asset Management
Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) Investeren in Bitcoin miners, niet in coins Valkyrie Funds
First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF (LEGR) Beleggen in Bitcoin en aanverwanten, zoals tech- en bankaandelen First Trust Portfolios LP

De beste Bitcoin ETFs beoordeeld

Laten we wat dieper ingaan op de 6 beste Bitcoin ETFs en Crypto ETFs van dit moment. Elk van deze fondsen biedt unieke kansen voor investeerders door middel van hun eigen visie.

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) – De Beste Crypto ETF Voor Beleggen in Bitcoin Futures

De ProShares Bitcoin Strategy ETF, ook bekend als BITO, was de eerste crypto ETF op de markt. Dit jaar presteert de ETF erg sterk met een rendement van ruim 83%.

Dit fonds volgt de prijs van Bitcoin futures, waardoor investeerders directe blootstelling hebben aan de BTC koers, zonder daadwerkelijk BTC te bezitten. Het biedt een toegankelijke optie voor diegenen die willen profiteren van Bitcoin zonder de complexiteit van wallets en crypto exchanges.

BITO ETF rendement 2023 beste bitcoin etfs - Top 7 Bitcoin en crypto ETFs om in te investeren (2023)

Dit fonds wordt dus niet ondersteund door fysieke crypto, dus het rendement zal nooit exact hetzelfde zijn als dat van Bitcoin zelf.

Ondanks dit verschil heeft deze gevestigde cryptocurrency ETF effectieve maatregelen genomen om het verschil te minimaliseren, wat een duidelijk voordeel biedt ten opzichte van vele andere crypto ETF’s op de markt. Deze ETF is een solide optie voor beleggers die willen investeren in Bitcoin zonder directe aanschaf van de munt.

Voordelen:

 • Biedt beleggers toegang tot Bitcoin zonder directe aankoop
 • Eenvoudig investeren zonder wallet en crypto exchanges

Nadelen:

 • Rendementen kunnen enigszins afwijken in vergelijking met Bitcoin door gebruik van futures contracten

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4199041,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial","25":{"1":0,"2":0}}">

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) – De Toonaangevende Crypto ETF Voor Directe Bitcoin Investering

De Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) is een favoriet onder Bitcoin investeerders die de cryptomarkt willen betreden via een ETF. Dat is een favoriet is, is natuurlijk niet gek met dit jaar een rendement van 124% op de teller. Met een normale brokerrekening is het eenvoudig om te handelen in FBTC.

Deze ETF is al enige tijd op de markt en trad laat in 2021 toe tot de Toronto Stock Exchange, kort na de introductie van BITO. Ondanks dat deze ETF deel uitmaakt van het uitgebreide netwerk van Fidelity, wordt het beheerd door de Canadese tak van het bedrijf, wat verklaart waarom de prijs in Canadese dollars wordt weergegeven.

FBTC ETF rendement 2023 crypto etf

Het meest opvallende van deze Fidelity cryptocurrency ETF is dat deze voor bijna 100% wordt gedekt door Bitcoin. Hierdoor investeer je effectief in BTC zelf, en niet alleen in de prijs, in tegenstelling tot vele andere Bitcoin ETF’s. De coins zitten opgeslagen in cold wallets, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid.

Hoewel er grotere crypto ETF’s zijn, richten de meeste zich op blockchain- en crypto bedrijven, en niet op de Bitcoin zelf. Daardoor zijn ze meer geschikt voor traditionele ETF beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren. Deze ETF biedt directe blootstelling aan Bitcoin en blijft daarom een aantrekkelijke optie voor investeerders op zoek naar de beste Bitcoin ETFs.

Voordelen:

 • ETF wordt voor bijna 100% gedekt door Bitcoin zelf
 • Betrouwbaar, transparant en veilig fonds

Nadelen:

 • Relatief hoge volatiliteit door de koersbewegingen van Bitcoin

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4199041,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial","25":{"1":0,"2":0}}">

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) – Vooruitstrevende ETF in FinTech Innovatie

Als je wilt investeren in FinTech bedrijven, hoef je niet verder te kijken dan deze ARK Fintech Innovation ETF (ARKF). De ETF volgt een groot aantal bedrijven die focussen op langetermijngroei in de FinTech sector. Dit doet het al sinds begin februari 2019, toen het fonds werd opgericht.

Enkele van de grootste posities van de ETF zijn Shopify, Coinbase, Block, DraftKings en Robinhood. Dit zijn uiterst succesvolle bedrijven, wat bijdraagt aan de stijging van bijna 66% dit jaar. Het is een van de belangrijkste redenen waarom ARKF op onze lijst van crypto ETF’s staat.

ARKF ETF rendement 2023 ishares crypto etf - Top 7 Bitcoin en crypto ETFs om in te investeren (2023)

De meeste bedrijven waar deze ETF in investeert, maken gebruik van blockchain technologie. Naast blockchain bedrijven heeft deze ETF een positie in nog eens 35 tot 55 andere fintech bedrijven.

De belangrijkste beurs waarop je deze ETF kunt verhandelen, is de NYSE Arca. Hierdoor is ARKF een interessante keuze voor investeerders die op zoek zijn naar blootstelling aan zowel FinTech als blockchain bedrijven in de markt voor cryptocurrency ETF’s.

Voordelen:

 • Profiteren van vooruitstrevende FinTech bedrijven en hun innovaties
 • Actieve benadering door ARK Invest voor het identificeren van opkomende trends
 • Diversificatie door posities in veel verschillende bedrijven

Nadelen:

 • De waarde van het fonds kan worden beïnvloedt door marktvolatiliteit en prestaties van individuele bedrijven in de FinTech-sector

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4199041,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial","25":{"1":0,"2":0}}">

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ) – Investering in Innovatieve Crypto Bedrijven

De Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ) is een relatief nieuwe crypto ETF die ideaal is voor passieve investeerders. Het hele fonds wordt passief beheerd en volgt de Bitwise Crypto Innovators 30 index, met daarin 30 aandelen van bedrijven in de cryptowereld, voornamelijk die actief zijn in financiële diensten en crypto mining.

Wat deze ETF uniek maakt, is dat het alleen handelt in aandelen van bedrijven met 75% van hun netto-activa in crypto, voornamelijk Bitcoin, of bedrijven die 75% van hun omzet uit crypto genereren. Via deze weg heeft de ETF indirect toch een flinke positie in crypto.

BITQ ETF rendement 2023 van eck bitcoin etf koers - Top 7 Bitcoin en crypto ETFs om in te investeren (2023)

Doordat het fonds lanceerde in 2021 tijdens de crypto boom, keek het direct tegen een flink negatief rendement aan. Inmiddels heeft het zich goed hersteld, getuige de 148% rendement tot nu toe dit jaar.

De ETF is onder andere gepositioneerd in Galaxy Digital, Microstrategy, Coinbase en Northern Data. Beleggers die op zoek zijn naar een fonds dat investeert in de beste bedrijven in de cryptowereld, zitten bij dit passief beheerde ETF op de juiste plek.

Voordelen:

 • Diversificatie binnen de crypto sector zonder directe blootstelling aan individuele crypto valuta’s
 • Selectie van innovatieve bedrijven actief in verschillende aspecten van de crypto industrie
 • Beheerd door experts in de crypto en financiële sector voor een strategische portefeuillesamenstelling

Nadelen:

 • Gevoeligheid voor volatiliteit en marktschommelingen binnen de bredere crypto industrie

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4199041,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial","25":{"1":0,"2":0}}">

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) – Investeren in Bitcoin Mining Bedrijven

De Valkyrie Bitcoin Miners ETF is ideaal voor beleggers met interesse in crypto mining bedrijven. Het fonds wordt actief beheerd en heeft voornamelijk posities in bedrijven die 50% van hun inkomsten genereren uit Bitcoin mining. Ten minste 80% van de totale posities moet bestaan uit bedrijven in de Bitcoin mining sector. Ondanks dat houdt deze Bitcoin ETF geen daadwerkelijke bitcoins aan, en investeerders krijgen indirecte BTC blootstelling via futures contracten.

Het fonds is relatief klein in vergelijking met de meeste andere op de lijst, met een totale netto-activa van ongeveer $9,5 miljoen. Desondanks behoort het tot een van de beste cryptocurrency ETF’s van de laatste tijd, getuige het rendement van 145% dit jaar.

WGMI ETF rendement 2023 grayscale bitcoin etf

De grootste posities, die elk ongeveer 10% van de totale netto-activa vertegenwoordigd, zijn aandelen in Marathon Digital Holdings, Riot Platforms en Hut 8 Mining.

Het is een nieuwe crypto ETF die pas is opgericht in juli 2022. De enorme winst in 2023 toont aan dat het een waardevolle investering is. Dit maakt de WGMI aantrekkelijk voor beleggers die willen investeren in bedrijven in de Bitcoin mining sector.

Voordelen:

 • Investeren in bedrijven betrokken bij Bitcoin mining
 • Profiteren van de groeiende vraag naar en waarde van Bitcoin via de mining sector

Nadelen:

 • Negativiteit rondom mining sector in verband met het klimaat

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4199041,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial","25":{"1":0,"2":0}}">

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF (LEGR) – Diversificatie Zorgt Voor Stabiel Rendement

De First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF, die wordt verhandeld onder de ticker LEGR, beheert meer dan 100 aandelen, wat een hoog aantal is voor dit soort ETF’s. Het rendement ligt daardoor lager, maar is wel stabieler.

Deze crypto ETF volgt bedrijven die op de een of andere manier verbonden zijn met blockchain technologie. Het betreft voornamelijk beursgenoteerde bedrijven die investeren in, eigenaar zijn van, of producten en diensten ontwikkelen die profiteren van blockchain technologie.

LEGR ETF rendement 2023 crypto etf fidelity

De tien grootste posities vertegenwoordigen slechts ongeveer 14% van het totale bedrag, wat de diversiteit van de portefeuille verder aantoont. Onder de top tien bevinden zich enorm succesvolle bedrijven zoals Intel, Nvidia, Alibaba, Baidu, Microsoft, Amazon, Samsung en Salesforce.

Dit maakt de First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF aantrekkelijk voor investeerders die op zoek zijn naar diversificatie in blockchain gerelateerde bedrijven.

Voordelen:

 • Profiteren van de groei van bedrijven die vooroplopen in de FinTech sector
 • Grote spreiding minimaliseert impact van prestaties van individuele bedrijven

Nadelen:

 • Diversificatie zorgt ervoor dat het rendement niet gekoppeld is aan Bitcoin

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4199041,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial","25":{"1":0,"2":0}}">

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat zijn Bitcoin en crypto ETFs?

Bitcoin en crypto Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn financiële instrumenten die beleggers de mogelijkheid bieden om te investeren in crypto’s zoals Bitcoin en andere crypto’s, zonder dat ze daadwerkelijk de cryptocurrencies zelf hoeven te kopen en op te slaan.

Bitcoin en crypto ETFs bieden een eenvoudige en gereguleerde manier voor beleggers om te profiteren van de volatiliteit en potentiële groei van de cryptomarkt. Ze volgen meestal de prijsbewegingen van cryptocurrencies, zoals Bitcoin, door futures, derivaten of aandelen van bedrijven die gerelateerd zijn aan de cryptomarkt te gebruiken.

Deze ETF’s zijn intessant voor beleggers die interesse hebben in cryptocurrencies, maar terughoudend zijn om direct in crypto’s te investeren. Dit kan komen door regelgeving, het gebrek aan kennis of angst voor veiligheid.

Bitcoin en crypto ETF’s geven beleggers de kans om diversificatie toe te voegen aan hun portefeuille met ook nog eens een hoog groeipotentieel.

Hoe werkt een crypto ETF?

Er zijn verschillende type crypto ETF’s, die op hun eigen manier, en met hun eigen strategieën, beleggers toegang geven tot de cryptomarkt:

 • Direct Bezit: Sommige crypto ETF’s bieden directe blootstelling aan cryptocurrencies door daadwerkelijk de digitale activa te bezitten en te beheren die de ETF vertegenwoordigt. Beleggers in deze ETF’s hebben indirecte eigendom van de onderliggende crypto’s, zoals Bitcoin, aangezien het fonds activa in bezit heeft die deze crypto’s vertegenwoordigen.
 • Crypto Derivaten: Andere typen crypto ETFs maken gebruik van crypto derivaten zoals futures of opties. Hierbij bezit de investeerder niet de onderliggende crypto, maar volgt de ETF de prijs van de cryptocurrencies via deze derivaten. Dit type ETF bootst effectief de prijs van crypto na zonder daadwerkelijk de activa zelf in bezit te hebben, vergelijkbaar met crypto Exchange Traded Products (ETP’s) of futurescontracten.
 • Crypto Aandelen: Sommige crypto ETFs beleggen in bedrijven die actief zijn in de crypto-, blockchain- of mining sector, in plaats van direct in cryptocurrencies te investeren. Door te investeren in aandelen van bedrijven die betrokken zijn bij de crypto sector, profiteren beleggers van de groei van deze bedrijven, zelfs zonder daadwerkelijk crypto valuta’s in bezit te hebben.

De keuze tussen deze verschillende typen crypto ETF’s hangt af van de voorkeuren en het risicoprofiel van de belegger.

Welke coins volgen de beste crypto ETF’s?

In het geval van specifieke ETF’s, zoals Bitcoin ETF’s, ligt de focus geheel op het volgen van de koersbewegingen van Bitcoin. Deze ETF’s zijn ontworpen om de waarde van Bitcoin nauwkeurig te volgen, waarbij de prestaties van het fonds direct gerelateerd zijn aan de prijsbewegingen van Bitcoin zelf.

Aan de andere kant, bij bredere crypto ETF’s, kan dit uitbreiden naar meerdere cryptocurrencies. Dit soort ETF’s kan een mandje van verschillende crypto valuta’s bezitten. Het doel is om een bredere diversificatie te bieden dan alleen te focussen op Bitcoin.

Het cruciale onderscheid ligt dus in de crypto die ze volgen: Bitcoin ETF richten zich uitsluitend op Bitcoin, terwijl crypto ETF’s de mogelijkheid hebben om meerdere cryptocurrencies te volgen.

Waarom beleggen in Bitcoin en crypto ETF’s?

Crypto en de beste Bitcoin ETFs bieden investeerders een eenvoudige en gediversifieerde manier om toegang te krijgen tot de cryptomarkt, zonder de complexiteit die bij directe aankoop van crypto komt kijken.

Voordelen van beleggen in een crypto ETF

Portfolio Diversificatie

Een van de voordelen van investeren in een ETF is de mogelijkheid om te spreiden over verschillende cryptocurrencies of crypto gerelateerde bedrijven. Vooraanstaande ETF’s, zoals de First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF (LEGR), volgen bijvoorbeeld een mandje van 100 bedrijven, waardoor beleggers toegang hebben tot een breed scala aan assets met slechts één investering.

Profiteren van Crypto’s Zonder Directe Aankoop

Het investeren in de beste crypto ETF’s geeft beleggers toegang tot cryptocurrencies zonder de noodzaak om ze direct aan te schaffen. Hierdoor hoeven ze geen crypto wallet aan te maken, en kunnen ze ver weg blijven van crypto exchanges. Door te investeren in deze gereguleerde ETF’s vermijd je de risico’s en gedoe die inherent zijn aan direct bezit.

Passief Investeren

Crypto ETFs bieden de mogelijkheid tot passief investeren. Eenmaal geïnvesteerd, hoef je je geen zorgen meer te maken over actief beheer. Deze fondsen worden professioneel beheerd door experts die voortdurend op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden om de waarde van het fonds te verhogen. Dit maakt het een ideale methode voor passieve investeerders die hun portefeuille willen diversifiëren zonder de noodzaak van actieve betrokkenheid.

Flexibiliteit van Crypto ETFs

Crypto ETFs bieden flexibiliteit in risicobeheer, waardoor beleggers kunnen handelen in ETF’s die derivaten volgen in plaats van daadwerkelijke crypto’s. Hierdoor kun je short gaan op je ETF’s om winst te maken bij prijsdalingen of deze ETF’s zelfs met geleend geld aanschaffen via een broker.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Het Beste Bitcoin ETF Alternatief

99Bitcoins – Coins verdienen door te leren over de markt

99Bitcoins is een goed Bitcoin ETF alternatief. Je kent de naam misschien al van het bekende 99Bitcoins platform. Deze educatieve website is al actief vanaf 2010 en heeft nu een eigen crypto coin ontwikkeld. 99Bitcoins kent al meer dan 70.000 gebruikers.

De nieuwe en veelbelovende crypto coin van het platform, 99Bitcoins (99BTC) is een Learn-to-Earn coin. Door cursussen te volgen op het platform, worden gebruikers beloond met 99Bitcoins tokens. De token kan daarnaast gestaked worden zodat je er passief inkomen mee kunt verdienen.

99Bitcoins, beste crypto ETF

De 99Bitcoins tokens kunnen op het platform gebruikt worden om andere cursussen aan te schaffen, daarnaast kun je andere zaken aanschaffen, waaronder een persoonlijke mentor.

De 99Bitcoins is nu goedkoop te kopen tijdens de presale. Dit is dus een zeer goed moment om in te stappen, aangezien je tijdens de presale de beste prijs kunt betalen voor de token.

Presales startdatum 10 april 2024
Betaalmethoden ETH, USDT, BNB & Creditcard
Chain Ethereum
Hard Cap $11.070,675
Aantal tokens tijdens de presale 99.000.000.000

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Hoe investeren in de Beste Bitcoin ETFs?

eToro – De beste crypto ETF’s koop je bij deze broker

Ben je iemand die graag crypto koopt en verhandeld, dan raden we aan om een account te openen bij eToro. Dit is een van de beste brokers van dit moment en een eersteklas handelsplatform die vrijwel alle populaire crypto coins ondersteund. 

Zo kun je er onder andere terecht voor Bitcoin, Ethereum en Solana. Welke coin je ook zoekt, je zult bij eToro de beste crypto ETF’s vinden. Bovendien kun je bij deze broker ook terecht voor onder andere aandelen, grondstoffen, Forex en CFD’s.

eToro, beste crypto etf

Bij eToro profiteer je van lage kosten en een bruikbaar interface. Het platform is erg gebruiksvriendelijk, zowel voor de beginnende belegger als voor de ervaren belegger. Nieuwe beleggers hebben tevens de mogelijkheid om met een demo account te traden.

Waar eToro in uitblinkt, is de CopyTrader functie. Met deze functie kun je trades en strategieën van ervaren en professionele traders kopiëren. Zoek eenvoudig de beste traders, kopieer hun trades en verdien passief inkomen.

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4199041,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial","25":{"1":0,"2":0}}">

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Crypto ETFs of crypto presales: Wat is de beste investering?

Crypto ETFs bieden investeerders de mogelijkheid om indirect te investeren in cryptocurrency door middel van beursgenoteerde fondsen. Dit zorgt voor diversificatie, passief beleggen en gemak. Bij crypto presales kunnen investeerders direct tokens kopen voordat ze op de markt worden gebracht. Hierbij hebben zij de mogelijkheid om van toekomstige waardestijgingen te profiteren, maar tegen een hoger risico.

Crypto ETFs Crypto presales
Normaal gezien erg veilig Onzeker en risicovol
Lage maar constante winst Kans op snelle en grote winsten
Ideaal voor passieve investeerders Perfect voor risicovolle beleggers
Geen constante controle nodig Actieve vorm van investeren
Coins zijn niet in eigen beheer Eigenaar van de coins na de presale
Management fees Alleen transactiekosten
Vaak goede diversificatie Andere coins nodig voor diversificatie
Koers is vaak overgewaardeerd Kopen tegen flinke korting mogelijk

Conclusie

Sommige van deze ETF’s bieden hoge opbrengsten en worden over het algemeen als stabieler beschouwd. Toch bieden ze geen directe eigendom van crypto’s. Vooral wanneer het gaat om ETF’s die gerelateerd zijn aan bedrijven in de crypto wereld.

De ETF’s bieden traditionele investeerders een ingang in de crypto wereld waardoor veel ervaren traders denken dat de crypto markt grote stappen kan zetten. Er zal in totaal meer geld in geïnvesteerd worden en de kans is aanwezig dat investeerders naast ETF’s ook direct in crypto investeren.

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4199041,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial","25":{"1":0,"2":0}}">

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen over de beste Bitcoin ETFs

Wat zijn crypto ETFs?

Hoe werkt een crypto ETF?

Wat is de beste Bitcoin ETF?

Hoe investeer je in een Bitcoin of crypto ETF?

Wat is de Vaneck Crypto and Blockchain Innovators UCITS ETF?

Wil jij een overzicht van welke crypto je het beste kunt kopen in 2024? Lees dan ons artikel: Welke crypto kopen in 2024!

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...