Crypto analisten geven hun bitcoin koers verwachting: parabolische stijging op komst?

TechDev, een bekende figuur in de crypto wereld met een aanzienlijke aanhang van 447.600 op het sociale mediaplatform X, suggereert dat bitcoin gereed staat voor een parabolische stijging op basis van zijn trends op de grafiek van twee maanden. Maar waar baseert hij deze stijging op?

Historische gegevens wijzen op mogelijke stijging bitcoin koers

Door te wijzen op historische gegevens, trekt TechDev parallellen met eind 2020 toen bitcoin een indrukwekkende sprong maakte van ongeveer $ 13.000 naar meer dan $ 29.000 binnen slechts twee maanden. Hij merkt in zijn bitcoin koers verwachting op dat de huidige omstandigheden op de grafiek van bitcoin lijken op die voorafgaand aan eerdere parabolische versnellingen.

“De twee-maandelijkse kaars van bitcoin staat precies op het hoogste punt van de kaars, kort na maximale compressie. omdat de RSI (relatieve sterkte index) op het punt staat 70 te doorbreken. Dit waren de omstandigheden die hebben geleid tot de laatste drie parabolische versnellingen. ik vermoed dat deze volgende twee-maandelijkse kaars net zo hoog zal zijn als Nov 2020.”

TechDev benadrukt dat tijdens de opmerkelijke prijsstijgingen van bitcoin in 2013, 2016 en 2020, de relatieve sterkte index (RSI) de bullish drempel van 70 overschreed, wat wijst op sterke opwaartse momentum. bovendien merkt hij op dat de volatiliteitsindicator van bitcoin, de Bollinger Bands Width (BBW), tijdens deze periodes zijn laagste punten bereikte, wat wijst op een dreigende prijsstijging.

Toch geen daling van bitcoin koers

Gezien deze indicatoren, uit TechDev zijn vertrouwen dat bitcoin waarschijnlijk geen significante neergang zal ervaren. Hij wijst ook bezorgdheid van de hand die in de afgelopen acht maanden is geuit over mogelijke terugtrekkingen of crashes.

Ondertussen biedt een andere crypto analist, DonAlt, een tegenovergestelde kijk. ondanks het optimisme van TechDev blijft DonAlt voorzichtig en wijst hij op kwetsbaarheden in de ondersteuningsniveaus van bitcoin, met name rond $ 60.000, die herhaaldelijk zijn getest.

“Terug naar hetzelfde oude niveau. Hoe vaker het wordt getest, hoe waarschijnlijker het is dat het breekt. Ik denk zelfs dat bulls op dit punt een doorbraak eronder zouden willen zien, tot het tegendeel is bewezen.”

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...