Is de crypto crash begonnen? Solana en andere altcoins duiken omlaag

altcoins omlaag

Na een poging om te herstellen van de lage standen eerder deze week, is de prijs van bitcoin gedaald naar $62.400, om vervolgens weer iets op te krabbelen naar ongeveer $63.000. Deze terugval is tekenend voor de bredere prijsdalingen in de cryptocurrency markt, die in slechts twee dagen een daling van $150 miljard in de totale marktkapitalisatie heeft gezien. Maar hoe houden de altcoins zich ten opzichte van bitcoin?

Altcoins staan in het rood naast bitcoin

De sector van de altcoins kent eveneens een zware dag. Solana is een van de grootste verliezers met een daling van meer dan 5% op één dag, waarbij de prijs nu onder de $140 ligt. Andere grote cryptocurrencies zoals dogecoin, cardano, avalanche, shiba inu en polkadot hebben ook te maken met dalingen die variëren van 2,75% tot 3,6%.

Bitcoin worstelt na halving en geopolitieke spanningen

Ondanks een aanvankelijke stijging boven de $65.000 na de halving vorige vrijdag, waarbij de blokbeloningen werden verlaagd, en na geopolitieke spanningen tussen Iran en Israël, heeft bitcoin moeite gehad om momentum te behouden. De munt bereikte bijna de $67.000, maar kon deze winsten niet vasthouden te midden van toenemende uitstroom uit ETF’s.

De prijsdaling versnelde de afgelopen dagen, wat vandaag resulteerde in een daling naar $62.400, een dieptepunt van meerdere dagen. Hoewel er enig herstel was, blijft bitcoin moeite hebben om terug te keren naar de $63.000. De marktkapitalisatie is nu volgens CoinGecko gedaald naar $1,240 biljoen, en de dominantie over de altcoins blijft net onder de 51%.

Kleine lichtpuntjes onder altcoins

In tegenstelling tot de grotere altcoins die verliezen leden, heeft de native token van tron een tegenovergestelde trend laten zien met een stijging van 3%. Dit is echter een uitzondering, aangezien de meeste andere kleinere en middelgrote altcoins aanzienlijke verliezen hebben geleden, wat bijdraagt aan de algemene marktdaling. Volgens de laatste gegevens van CoinGecko is de totale marktkapitalisatie van crypto nu gezakt tot onder de $2,450 biljoen.

Lees meer over:
altcoins

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...