Crypto crash houdt aan, bekende crypto’s BTC, BNB & ETH dalen – wat gaat crypto doen?

7081 totale weergaven
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Bitcoin koers daalt verder deze maandag, terwijl de crypto crash aanhoudt en de markt met -2% naar een waarde van $ 2 biljoen is gezakt. Op het moment ligt BTC op $ 58.112, ongeveer gelijk met het niveau van gisterochtend, nadat de afgelopen nacht zo laag als $ 57.300 kwam te liggen.

De sterke daling van Bitcoin heeft gezorgd voor bijna $ 200 miljoen aan liquidaties en verdere dalingen voor altcoins. Zo is Ethereum (ETH) vandaag met 0,3% gedaald, terwijl Binance Coin (BNB) met 1,3% is afgenomen in waarde.

Wat gaat crypto doen deze week?

Met verwachtingen dat de crypto crash ook in het begin van september nog niet voorbij zal zijn, hebben veel investeerders gekozen om hun geld in stablecoins te stoppen. Dit blijkt uit een tweet van crypto analist Ali (@ali_charts).

Hij kijkt naar de sterke afname in exchange-activiteit in verhouding tot on-chain activiteit en legt dit in verband met een lagere populariteit van Bitcoin en de blockchain. Omdat augustus en september historisch gezien minder goede maanden zijn voor crypto, kan dit ook nu voor een beperkte koopdruk zorgen.

Deze beperkte koopdruk kan momenteel niet op tegen de verkoopdruk, waardoor Bitcoin en altcoins vandaag nog verder zijn gedaald. En hoewel Ethereum ongeveer even zwakjes presteert als Bitcoin, is de Binance Coin koers vandaag nog harder onderuit gegaan!

Waarom daalt Binance Coin?

De altcoin heeft vandaag met extra volatiliteit te maken nadat het gehoor in de rechtszaak tegen Binance is vervroegd.

Binance is aangeklaagd voor het witwassen van geld en het ontduiken van belasting. Omdat het de grootste crypto exchange is, kan dit een negatief effect hebben op de crypto markt, maar vooral op zijn eigen token, BNB.

Wanneer gaat crypto weer stijgen?

Op dit moment ligt de Bitcoin koers onder zijn 30-daagse (geel) en 200-daagse (blauw) gemiddelden, dit kwam door een sterke daling vanuit $ 64.250 naar $ 59.450 op afgelopen dinsdag. Later in de week is BTC verder gedaald, totdat de koers vannacht onder $ 57.300 is gedaald.

Deze ochtend lijkt de markt weer licht te herstellen, maar met de beperkte koopdruk die we aan het begin van september verwachten, kan het lastig zijn om vandaag weer boven de 30-daagse moving average bij $ 59.500 te breken.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – TradingView

Met een relative Strength index (RSI) onder de 43, heeft Bitcoin een licht bearish momentum, wat ook het gebrek aan koopdruk versterkt. Aan de andere kant is het maandag, de dag dat de financiële markt opent, wat ook voor crypto veel volatiliteit mee kan brengen.

Met veel investeerders in Europa en de VS, zien we op de nacht van maandag, maar ook op de ochtend en in de middag, vaak fluctuaties in de Bitcoin koers. Hierdoor is het dus ook niet onmogelijk dat Bitcoin vandaag opnieuw naar $ 60.000 stijgt.

Op langere termijn is het slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin weer een nieuwe all-time high bereikt boven 75.000. Een mogelijke renteverlaging in de VS zou deze maand kunnen helpen om BTC-richting $ 70.000 te tillen, maar de historisch bullish maanden, oktober en november, kunnen meer positief in petto hebben voor de crypto markt.

Als we aan het eind van het jaar een omkeer in momentum meemaken, zou BTC eind 2024 of begin 2025 de $ 100.000 kunnen aantikken. Dit zal dan ook positieve gevolgen hebben voor andere bekende cryptomunten zoals Ethereum, BNB, maar ook low-caps coins

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Welke altcoins gaan stijgen na einde crypto crash?

Hoewel crypto weer is gedaald, is dit mogelijk de laatste maand dat we Bitcoin voorlopig onder de $ 60.000 zullen zien. Dit is dan mogelijk ook de laatste kans om crypto te kopen voor een lagere prijs voordat de verwachte bull run van 2024/2025 losbreekt.

Vandaag kijken we naar twee veelbelovende altcoins om toe te voegen aan je portfolio, omdat deze potentie hebben om x10 tot zelfs x100 te gaan in waarde nadat de markt herstelt. Deze altcoins zijn nu nog voor een lage prijs te koop in de presale, maar zullen voor een hogere prijs gelanceerd worden op de markt.

Pepe Unchained ($PEPU)

Een crypto crash kan erg spannend zijn, maar het is ook een goed moment om te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Maak kennis met Pepe Unchained ($PEPU), een nieuwe Ethereum Layer-2 blockchain die binnenkort zal lanceren en misschien wel zo groot kan worden als de Base blockchain.

Pepe Unchained zal een van de weinige blockchains zijn die volledig in het teken staat van crypto memes, als het niet de enige is. Je kunt op deze blockchain je eigen meme coins lanceren voor een lagere prijs, terwijl transacties velen malen goedkoper en sneller zijn dan op Ethereum zelf.

Er is alleen niet veel tijd meer om $PEPU voor een lage prijs te kopen. Nu de presale al meer dan $ 11,4 miljoen heeft opgehaald, kun je de meme coin in zijn laatste presale fases nog kopen voor ongeveer 0,95 cent per stuk, maar na lancering zou deze prijs al snel richting de 5 of 10 cent kunnen gaan.

 

The Meme Games ($MGMES)

Aan het begin van augustus was alle aandacht gericht op de Olympische Spelen in Parijs en hoewel deze voorbij zijn, hebben we nog steeds de Paralympische Spelen die vorige week zijn begonnen en nog lopen tot zondag 8 september. Hierdoor krijgt The Meme Games ($MGMES) weer volop de aandacht van investeerders.

Bij The Meme Games is het mogelijk om extra geld te verdienen door te kiezen uit je favoriete atleet, met keuze uit Doge, Pepe, Brett, Dogwifhat en Turbo. Als jouw gekozen atleet wint, dan krijg je een bonus van 25% op je aankoop tijdens deze presale en als je verliest, kun je het oneindig opnieuw proberen.

De Meme Paralympics

The Meme Games heeft al meer dan $ 400.000 opgehaald, terwijl de $MGMES token nog gekocht kan worden voor $ 0,0094 per stuk. Omdat deze token binnenkort gelanceerd zal worden op zijn eerste exchange, is nu het beste moment om te kopen en te staken met een APY van 472%.

 

Lees meer over:
bekende cryptocrypto crash

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...