Crypto Dundees Coin van de Week: Mothership (MSP)

Twee weken geleden zijn we van start gegaan met een Technische Analyse van Bitcoin, die je hier kunt vinden. Omdat er sindsdien niets noemenswaardigs is veranderd en de analyse nog steeds relevant is, kijken we vandaag naar een Altcoin met een lage Market Cap met veel potentie. De coin van de week is Mothership (MSP), welke in juli 2017 een ICO hield, die vrij gehypet werd onder ervaren Cryptotraders. MSP staat momenteel op ~ 100% winst in USD en ~ -23% in BTC ten opzichte van de ICO. De huidige plek op Coinmarketcap is #340 met een Market Cap van iets meer dan 11 miljoen dollar.

Crypto Dundees Coin van de Week

We beginnen met een korte introductie over Mothership (MSP). Disclaimer: voordat je investeert in Cryptocurrencies, doe altijd je eigen onderzoek (DYOR). Na de introductie volgt een Technische Analyse van MSP.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat is Mothership (MSP)?

Mothership bouwt verschillende financiële diensten rond het e-Residency programma van het zeer progressieve Estland. De overheid van Estland geeft via dit e-Residency programma digitale ID’s uit, waarmee particulieren en bedrijven van over de hele wereld zich volledig online onder EU wetgeving kunnen registreren. Dit programma is zeer revolutionair en zal de komende jaren nog flink doorgroeien, leuk om in de gaten te houden. Het Mothership platform bestaat uit de volgende vier pijlers.

Het team richt zich nu op het afronden van de Mothership Exchange. Ze zijn hard op weg om de veiligste en meest gereguleerde exchange ter wereld te worden. Een van de sterkste kanten van Mothership is dat ze volledig gesteund worden door de overheid van Estland. Ze hebben een beurslicentie, samenwerkingen met verschillende banken en hopen de exchange op 12 december te kunnen lanceren. Wegens regelgeving kan het zijn dat deze wordt uitgesteld en begin 2019 wordt gelanceerd. De Mothership Exchange heeft gebruiksgemak en veiligheid zeer hoog in het vaandel. Zo zal Mothership in tegenstelling tot de huidige exchanges een zeer sterke Customer Support hebben en is er een directe fiat gateway, waarbij je zelfs met iDeal kan betalen.

Het Mothership platform wil Estse startups en ICO’s helpen met het lanceren van hun eigen tokens, volledig in overeenstemming met de Estse en Europese wetgeving. Je kan er daardoor vanuit gaan dat elke ICO op Mothership een legitiem en gereguleerd project is.

Mothership biedt een cloud hosting platform om je eigen applicaties te bouwen en te hosten.

De Mothership wallet kan gekoppeld worden aan je digitale e-Residency ID.

Van een fundamenteel standpunt zijn er een aantal zaken voor Mothership om naar uit te kijken:

Technische Analyse

We starten met een analyse van de ‘Daily chart’, waarbij we uitzoomen om de hele handelsgeschiedenis te laten zien.

Crypto Dundees Coin van de Week: Mothership (MSP)

Bij Technische Analyse is het belangrijk om als eerste de belangrijkste trading levels te vinden, bij ICO projecten kan je hier heel goed fib extensions voor gebruiken. De ICO-prijs staat in bovenstaande grafiek op fib “1”, fib “0” staat op 1 satoshi, om prijslevels te vinden die zich verhouden tot de ICO prijs. Belangrijke levels duiken dan direct op. We zien dat de prijs precies bij 4x vanaf de ICO weer daalde, waarna deze op fib 0.382 support vond, om vervolgens door te schieten naar fib 2.618. Opvallend is ook de breakout en retest van een sterke downtrend na capitulatie tot 50% van de ICO prijs (fib 0.5). Momenteel zitten we in een geleidelijke uptrend.

Het huidige patroon is een veel voorkomend patroon in Crypto en wordt soms aangeduid als de crypto J-Curve, hieronder geïllustreerd:

Crypto Dundees Coin van de Week: Mothership (MSP)

Binance Coin (BNB)

Een Cryptocurrency die vaak vergeleken wordt met MSP, is de Binance Coin (BNB) , niet geheel toevallig ook een exchange-token. Als we naar de onderstaande BNB-chart kijken, zijn de overeenkomsten zeer opvallend:

Crypto Dundees Coin van de Week: Mothership (MSP)

Hoewel de MSP downtrend voorbij is, is zo’n ‘pump’ niet vanzelfsprekend. We zitten in een heel andere markt dan in december 2017. Deze vergelijking is een manier om een ‘broken downtrend’ inzichtelijk te maken en een potentiële bullrun te herkennen. Uiteraard is dit zeer afhankelijk van de price action van Bitcoin in de komende dagen en weken.

Ichimoku

Laten we nu een beetje inzoomen op de huidige MSP-prijs actie, met behulp van Ichimoku met doubled settings.

Crypto Dundees Coin van de Week: Mothership (MSP)

Bullrun naar 2k sats?

Goed zichtbaar is dat er een duidelijk koopsignaal was toen de TK-cross in de Kumo plaatsvond. Dit was een hele mooie setup voor een Edge-to-Edge trade, welke ook zeer mooi heeft uitgespeeld. We zitten nu op een horizontale support na een sterke sell-off, ondersteund door support van de Kijun. Ik verwacht dat deze sell-off redelijk snel opgekocht zal worden zodra er de komende dagen weer een update verschijnt. Op 12 december staat de exchange gepland, waardoor een bullrun naar 2k satoshi op de korte termijn zeer goed mogelijk is. In de chart is duidelijk te zien dat 2k sat een zeer belangrijk resistance level is, het is de bovenkant van de extended Kumo, een belangrijk fib level en horizontale resistance. Houdt via deze link ook de maandelijkse Mothership update voor oktober in de gaten. Wees er ook bewust van dat het traden van altcoins op dit moment erg riskant is. Bitcoin staat op het punt om de welbekende “meme triangle” op te lossen, waardoor deze in beide richtingen kan exploderen. Als je wil weten waar je bij Bitcoin op moet letten, check dan nog eens onze vorige analyse via deze link.

Crypto Dundees

Crypto Dundees (Twitter-account) is een nieuwe en snel groeiende Crypto tradersgroep gevestigd in Amsterdam. Ons team bestaat uit verschillende Daytraders, Trading Bot developers en Fundamentele Analisten. Volg ons @CryptoDundees als je meer TA, TA lessen, FA, Project reviews, buysignals en shitposts wilt! Dit artikel is geschreven door teamlid @Ichi_MokuM. Hope you liked it!

Disclaimer: de inhoud is uitsluitend voor informatieve doeleinden, de informatie is niet interpreteren als investerings- of financieel advies.

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Blackrock crypto etf Nieuws
Willy Woo: ‘Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025

De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Lees meer