Crypto vandaag: Investeer in de toekomst

1467 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De cryptomarkt blijft boeien en fascineren. Vandaag duiken we dieper in de wereld van Bitcoin, Ethereum en andere grote spelers. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en wat betekent dit voor jou als investeerder?

Laten we dit samen ontdekken.

Bitcoin en Ethereum: De giganten van de markt

Bitcoin handelt momenteel boven de $ 64.500, terwijl Ethereum stabiel blijft rond de $ 3.400. Hoewel de markt met 1,50% is gedaald, wat de totale marktkapitalisatie naar $ 2,48 miljard bracht, blijft de interesse in deze twee grootmachten sterk.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” start_date=”2024-07-17″ end_date=”2024-07-18″]

De Impact van ETF’s op de markt

BlackRock, Franklin, Bitwise, Invesco, Grayscale en Fidelity hebben hun S-1 documenten voor Ethereum ETF’s bijgewerkt en hebben de kosten bekendgemaakt voorafgaand aan de geplande lancering op 23 juli.

Dit wijst op een toenemende institutionele interesse in cryptocurrencies, wat mogelijk een significante impact kan hebben op de markt.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”eth” start_date=”2024-07-17″ end_date=”2024-07-18″]

Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index toont een marktsentiment van 61 (Greed), een daling van 69 gisteren, maar een stijging van 25 vorige week.

Dit geeft aan dat hoewel de markt momenteel enigszins terughoudend is, er nog steeds veel optimisme is vergeleken met vorige week.



 

Laatste markt update

Bitcoin (BTC), de oudste en waardevolste cryptocurrency, zakte onder de $ 65.000, wat een daling aangeeft na enkele solide dagen. Populaire altcoins zoals Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Solana (SOL) en Litecoin (LTC) stonden allemaal in het rood.

De Lido DAO (LDO) token steeg als grootste winnaar, met een sprong van meer dan 6% in 24 uur. Aan de andere kant was Mog Coin (MOG) de grootste verliezer, met een daling van 7% over de afgelopen 24 uur.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
KavaKava(KAVA)$0.38862517.80%
cVault.financecVault.finance(CORE)$1.09761014.86%
DogwifhatDogwifhat(WIF)$1.76294013.34%
SingularityNETSingularityNET(AGIX)$0.69000613.18%
BOOK OF MEMEBOOK OF MEME(BOME)$0.00703812.10%
CoinLive PrijsΔ 24u
PlianPlian(PI)$0.000465-14.07%
HeliumHelium(HNT)$7.112730-1.78%
FantomFantom(FTM)$0.635924-1.61%
SafeSafe(SAFE)$0.733005-0.26%
FraxFrax(FRAX)$1.000710-0.13%

De totale cryptomarktvolume over de laatste 24 uur is $ 76,35 miljard, een daling van 22%. Het volume in DeFi is momenteel $ 4,66 miljard, wat 6,11% van het totale cryptomarktvolume in 24 uur uitmaakt. Het volume van alle stablecoins is nu $ 70,55 miljard, goed voor 92,39% van het totale cryptomarktvolume in 24 uur.

Belangrijke nieuwsberichten

  • BlackRock, Franklin, Bitwise, Invesco, Grayscale en Fidelity hebben bijgewerkte S-1 documenten ingediend voor hun Spot Ethereum ETF’s, wat wijst op een op handen zijnde goedkeuring door de SEC. De kosten variëren van 0,19% tot 2,5%, met bepaalde vrijstellingen van toepassing. De verwachte lanceringsdatum is 23 juli, in afwachting van de goedkeuring van hun 19b-4 aanvragen. Daarnaast zal Grayscale’s Mini Trust de ETHE-aandelen omzetten.
  • Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin waarschuwt tegen het afstemmen van politieke steun alleen op basis van de houding van een politicus vergeleken met crypto. Hij waarschuwt dat het prioriteren van crypto-vriendelijkheid boven bredere techno-libertaire idealen de kernwaarden van decentralisatie en persoonlijke vrijheid kan ondermijnen die oorspronkelijk de cryptocurrency-beweging inspireerden.
  • Gebruikers op het Mt. Gox crediteuren subreddit, ‘r/mtgoxinsolvency,’ meldden meerdere ongeautoriseerde inlogpogingen op hun accounts, wat zorgen over een cyberaanval opriep. Sommigen speculeren dat het een brute-force aanval kan zijn, terwijl anderen suggereren dat het een websitefout kan zijn. De website van Mt. Gox ging vervolgens in onderhoudsmodus te midden van de incidenten.
  • Mark Cuban gelooft dat de potentiële invloed van Trump op crypto-beleid, samen met mondiale onzekerheden, in het voordeel van Bitcoin zou kunnen werken. Cuban ziet Bitcoin als een potentiële wereldwijde veilige haven vanwege de beperkte voorraad en geopolitieke spanningen, in tegenstelling tot de fluctuerende rol van de Amerikaanse dollar in mondiale reserves.
  • 21Shares stelt de kosten voor zijn 21Shares Core Ethereum ETF (CETH) op 0,21% en is van plan deze tot zes maanden of tot $ 500 miljoen aan activa zijn onboard post-notering kwijt te schelden. Met de SEC die de spot ETH ETF’s waarschijnlijk vanaf 23 juli goedkeurt, intensiveert de concurrentie onder de uitgevers, wat doet denken aan eerdere prijsoorlogen in BTC ETF’s.

Wat betekent dit?

De cryptomarkt biedt voortdurend kansen en uitdagingen. Met de op handen zijnde lancering van meerdere Ethereum ETF’s, de aanhoudende interesse in Bitcoin, en de groeiende institutionele betrokkenheid, is het een spannend moment om in de cryptomarkt te stappen of je bestaande investeringen te herzien.

Actiepunten:

  1. Onderzoek de nieuwe ETF’s: Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Ethereum ETF’s. Dit kan een nieuwe golf van investeringen en prijsstijgingen veroorzaken.
  2. Monitor de markt: Gebruik tools zoals de Crypto Fear and Greed Index om het marktsentiment te begrijpen en je investeringsbeslissingen daarop af te stemmen.
  3. Bescherm je investeringen: Wees bewust van veiligheidsrisico’s zoals de recente inlogpogingen bij Mt. Gox. Zorg voor sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie.

Blijf altijd geïnformeerd en voorbereid. De cryptomarkt is vol mogelijkheden voor degenen die bereid zijn om te leren en te handelen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...