Crypto vandaag: Wat betekent de volatiele markt voor investeerders?

1052 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De cryptomarkt van 2024 is bijzonder dynamisch, met Bitcoin als koploper in de onrust. De markt heeft scherpe schommelingen gezien die zelfs doorgewinterde investeerders zenuwachtig maken.

Terwijl sommige analisten wijzen op een mogelijke verdere daling, zijn er ook signalen van herstel en kansen voor investeerders die het juiste moment weten te benutten. Wat gebeurt er precies, en wat moet je nu doen als investeerder?

Een onzekere markt: Volatiliteit op historische hoogtes

De Bitcoin-volatiliteitsindex heeft onlangs niveaus bereikt die sinds de COVID-19-pandemie niet meer zijn voorgekomen. Deze volatiliteit, aangedreven door zowel macro-economische factoren als marktspeculatie, wijst op een periode van intense onzekerheid.

Historisch gezien leiden dergelijke marktomstandigheden vaak tot scherpe prijsbewegingen, zowel naar boven als naar beneden​​​​.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” range=”1D”]

De huidige stand van de markt

Volgens de recentste gegevens is de globale cryptomarkt in 24 uur tijd met ongeveer 1,45 procent gedaald, wat neerkomt op een totale marktkapitalisatie van $ 1,17 miljard. Bitcoin, de grootste cryptovaluta, noteerde een daling van 1,13 procent en bleef hangen rond de $ 29.096. Hoewel dit voor sommigen een reden tot bezorgdheid is, zien anderen dit als een kans om te profiteren van een eventuele correctie​​.

Andere grote cryptovaluta’s zoals Ethereum, Solana, en Dogecoin zagen vergelijkbare dalingen. Ethereum, bijvoorbeeld, daalde met 1,22 procent naar $ 1.833, terwijl Dogecoin een daling van 0,62 procent noteerde en rond de $ 0,07591 bleef. Solana, een van de grootste verliezers, daalde met 1,51 procent naar $ 23,35. Deze cijfers bevestigen de algehele negatieve trend in de markt, maar bieden ook inzicht in de volatiliteit die investeerders kunnen benutten.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.0010979.77%
SafeSafe(SAFE)$0.9874537.80%
Nervos NetworkNervos Network(CKB)$0.0183726.26%
Pepe CoinPepe Coin(PEPE)$0.0000116.11%
DogecoinDogecoin(DOGE)$0.1314465.75%
CoinLive PrijsΔ 24u
NotcoinNotcoin(NOT)$0.009318-10.41%
ArweaveArweave(AR)$22.294100-6.12%
WormholeWormhole(W)$0.304818-5.40%
Fetch.aiFetch.ai(FET)$1.605730-5.37%
SeiSei(SEI)$0.439643-5.03%

 

Lichtpunten in een sombere markt

Ondanks de negatieve sentimenten zijn er enkele indicatoren en inzichten die wijzen op een mogelijke bodemvorming en herstel. Verschillende experts en marktanalisten hebben hun visie gedeeld op de huidige situatie:

  • Mudrex co-founder en CEO Edul Patel verklaarde dat de recente daling van Bitcoin onder $ 50.000 grotendeels te wijten is aan een combinatie van macro-economische factoren, waaronder de hoge rente van de Amerikaanse Federal Reserve, een renteverhoging door de Japanse centrale bank, en geopolitieke spanningen tussen Iran en Israël. Patel benadrukt dat ondanks deze uitdagingen, Bitcoin herstelde naar het niveau van $ 55.000, en ziet het volgende steunpunt bij $ 53.500 en weerstand bij $ 58.000​​.
  • CoinSwitch Markets Desk meldde dat na een van de grootste crashes in de cryptomarkt ooit, waarbij Bitcoin meer dan $ 250 miljard aan marktkapitalisatie verloor in één dag, de grootste cryptomunt steun vond net onder de $ 50.000 en vervolgens met meer dan 14% herstelde naar $ 56.000. Dit herstel werd deels gestimuleerd door een herstel van de Japanse aandelenmarkt, die de verliezen van de vorige dag goedmaakte​​.
  • Sathvik Vishwanath, CEO en co-founder van Unocoin, merkte op dat de volatiliteit in de markt resulteerde in meer dan $ 1 miljard aan liquidaties binnen 24 uur. Ondanks de scherpe daling tot onder $ 55.000, herstelde Bitcoin naar $ 55.289, wat suggereert dat snelle omkeringen mogelijk zijn en dat de markt een verdere test van het $ 40.000- $ 45.000-bereik kan ondergaan​​.
  • Avinash Shekhar, Co-founder & CEO van Pi42, benadrukte dat de scherpe daling van Bitcoin onder $ 50.000 paniekverkopen veroorzaakte, maar dat de munt sindsdien herstelde naar $ 56.000. Shekhar benadrukte dat veel investeerders van de dip gebruikmaakten om in te kopen, wat leidde tot een toename in handelsactiviteit​​.
  • Shivam Thakral, CEO van BuyUcoin, merkte op dat het herstel van Bitcoin naar het $ 56.000-niveau een positief teken is voor de cryptomarkt. Dit suggereert dat investeerders vertrouwen hebben in het langetermijnpotentieel van digitale activa, ondanks de recente volatiliteit. Hij wees ook op een stijging van de totale marktkapitalisatie naar $ 1,97 miljard, wat wijst op een hernieuwd vertrouwen in de markt​​.
  • CoinDCX Research Team waarschuwde echter dat, hoewel er een lichte opleving was in de markt, het nog steeds onduidelijk is of deze bewegingen een “dead cat bounce” zijn of een indicatie van een duurzaam herstel. Dit benadrukt de noodzaak voor investeerders om voorzichtig te blijven en de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen​​.

Herstel na zwarte maandag: Wat moeten we verwachten?

De markt heeft een gedeeltelijk herstel gezien na de ‘Zwarte Maandag’, toen Bitcoin en andere cryptovaluta’s aanzienlijke verliezen leden. Dit herstel kan worden toegeschreven aan een correctie na de paniekverkopen en aan institutionele kopers die de dip als een koopkans zagen​​. Hoewel dit hoopvol is, blijft de vraag of dit een tijdelijke opleving is of het begin van een meer duurzame trend.

De rol van angst en onzekerheid

Een ander belangrijk aspect dat de markt momenteel beïnvloedt, is de extreme angst onder investeerders. De Fear & Greed Index, die het marktsentiment meet, staat op het laagste niveau in maanden. Historisch gezien zijn dergelijke niveaus van angst vaak een contrair signaal, wat betekent dat de markt mogelijk dicht bij een bodem zit.

Dit is een cruciale indicator voor investeerders die op zoek zijn naar koopkansen in een dalende markt.




 

Bitcoin’s volatiliteit biedt kansen

De huidige marktvolatiliteit kan ontmoedigend lijken, maar biedt ook kansen voor slimme investeerders.

Door kalm te blijven, de markt zorgvuldig te analyseren en weloverwogen beslissingen te nemen, kun je mogelijk profiteren van de huidige situatie.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...