Crypto vandaag: XRP stijgt spectaculair na SEC-uitspraak

1160 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De cryptomarkt heeft zich de afgelopen dagen in een fascinerende richting ontwikkeld, en geen enkele munt heeft meer aandacht getrokken dan Ripple’s XRP. Terwijl de prijs van Bitcoin stabiel blijft boven de $ 57.000, is het XRP dat een opmerkelijke opmars heeft gemaakt.

Na een lange juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple eindelijk een schikking bereikt, en de markt reageerde positief. XRP steeg met meer dan 17% in 24 uur, wat het een van de grootste winnaars maakt onder de grote cryptocurrencies.

  • Maar wat betekent dit voor jou als investeerder?
  • Moet je nu instappen of wachten op een volgende beweging? 
[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”XRP” range=”1D”]

Bitcoin blijft sterk, maar XRP stijgt

Bitcoin wist opnieuw boven de $ 57.000 te komen, ondanks een hevige daling eerder in de week. Dit markeert een belangrijke mijlpaal, aangezien het vertrouwen in Bitcoin sterk blijft, vooral na een periode van volatiliteit. Volgens Edul Patel, medeoprichter en CEO van Mudrex, hebben marktdeelnemers de dip aangegrepen om meer Bitcoin te kopen, wat wijst op een toenemende accumulatie door zogenaamde ‘whales’, grote houders van de munt. Dit bevestigt de positieve status van de bull market voor Bitcoin, en analisten houden de $ 58.000-grens nauwlettend in de gaten als de volgende belangrijke weerstand.

Maar terwijl Bitcoin gestaag zijn opmars voortzet, heeft XRP de show gestolen. De munt steeg met meer dan 17% na het nieuws dat Ripple een schikking heeft bereikt in de rechtszaak met de SEC, die al vier jaar voortsleept. Dit markeert het einde van een periode van onzekerheid voor XRP, en de markt heeft hier direct op gereageerd met een significante prijsstijging.

Het einde van de SEC-strijd: Wat betekent dit voor XRP?

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC was een slepende kwestie die de toekomst van XRP lang onzeker maakte. De SEC beschuldigde Ripple ervan ongeregistreerde effecten te hebben verkocht in de vorm van XRP-tokens, wat leidde tot een juridische strijd die de prijs van XRP jarenlang onder druk zette. Maar nu deze zaak eindelijk tot een einde is gekomen met een schikking van $ 125 miljoen, lijkt de weg vrij voor XRP om weer op te bloeien.

Volgens het CoinDCX Research Team is dit positieve nieuws voor Ripple, omdat de schikking slechts een fractie is van het bedrag dat de SEC aanvankelijk eiste. Dit geeft Ripple de ruimte om door te gaan met zijn activiteiten zonder de juridische last die het bedrijf jarenlang heeft achtervolgd. Voor investeerders betekent dit dat de onzekerheid die XRP omringde, grotendeels is weggenomen, wat de weg vrijmaakt voor verdere prijsstijgingen.

Andere grote winnaars en verliezers

Naast XRP waren er nog andere opmerkelijke bewegingen in de cryptomarkt. Stellar (XLM) en Popcat (SOL) zagen ook aanzienlijke winsten, met respectievelijk 8,83% en 11,86% stijging in de afgelopen 24 uur. Dit wijst op een bredere trend van herstel in de cryptomarkt, waarbij meerdere altcoins profiteren van het positieve sentiment.

Aan de andere kant waren er ook verliezers. Lido DAO (LDO) en Celestia (TIA) behoorden tot de grootste dalers, met verliezen van respectievelijk 7,56% en 7,32% in de afgelopen 24 uur. Dit laat zien dat de markt nog steeds volatiel is en dat niet elke munt profiteert van de huidige bullish trend.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.0010979.71%
SafeSafe(SAFE)$0.9921047.93%
Nervos NetworkNervos Network(CKB)$0.0184096.51%
DogecoinDogecoin(DOGE)$0.1314996.33%
Pepe CoinPepe Coin(PEPE)$0.0000116.25%
CoinLive PrijsΔ 24u
NotcoinNotcoin(NOT)$0.009347-9.99%
ArweaveArweave(AR)$22.294100-6.12%
WormholeWormhole(W)$0.304426-5.50%
Fetch.aiFetch.ai(FET)$1.607380-4.96%
MAGA Coin BSCMAGA Coin BSC(MAGA)$0.000069-4.93%

Deze cijfers tonen aan dat de cryptomarkt zich blijft ontwikkelen en groeien, ondanks de uitdagingen die het tegenkomt. De dominantie van Bitcoin en Ether bevestigt hun status als de belangrijkste assets in de cryptomarkt, en dit biedt een zekere mate van stabiliteit voor investeerders. Tegelijkertijd blijft er ruimte voor andere altcoins om te groeien, wat mogelijkheden biedt voor diversificatie van investeringen.

Fear & Greed Index: Angst heerst!

Vandaag staat de Fear & Greed Index op een 20, wat aangeeft dat de markt momenteel angstig zit. Deze index, die vaak als graadmeter dient voor het sentiment onder investeerders, suggereert dat hoewel er enige terughoudendheid heerst, er ook kansen zijn voor degenen die durven te investeren wanneer anderen afwachten.



 

Historisch gezien zijn periodes van angst vaak gevolgd door prijsstijgingen, wat betekent dat de moedigste langetermijnhouders mogelijk beloond zullen worden met aanzienlijke winsten naarmate de markt herstelt en het sentiment verbetert.

Ether ETFs: Een nieuwe golf van mogelijkheden

Naast Bitcoin is Ether een andere belangrijke speler in de cryptomarkt. Recentelijk hebben Grayscale, Bitwise, en NYSE American aanvragen ingediend om opties aan te bieden op drie nieuwe Ether ETFs. Dit is een ontwikkeling die niet over het hoofd gezien mag worden. ETFs (Exchange-Traded Funds) zijn investeringsfondsen die op de beurs verhandeld worden, en bieden investeerders een gemakkelijke manier om blootstelling te krijgen aan een onderliggende asset, in dit geval Ether.

NYSE American heeft verzocht om opties te noteren voor drie ETH ETF's. Bron: SEC
NYSE American heeft verzocht om opties te noteren voor drie ETH ETF’s. Bron: SEC

Wat maakt deze ontwikkeling zo belangrijk? Ten eerste biedt het een nieuwe manier voor traditionele investeerders om deel te nemen aan de cryptomarkt zonder direct Ether te hoeven kopen en opslaan. Dit verlaagt de drempel voor deelname aanzienlijk. Daarnaast kan de introductie van Ether ETFs de vraag naar Ether verhogen, wat op zijn beurt de prijs kan doen stijgen. Voor investeerders die overwegen om in Ether te investeren, kan dit het ideale moment zijn om in te stappen voordat deze fondsen massaal beschikbaar komen.

Politieke invloed op de cryptomarkt: Trump vs. Harris

Het mag dan misschien vreemd klinken, maar zelfs de Amerikaanse politiek heeft een directe invloed op de cryptomarkt. Volgens een recente voorspelling op Polymarket staan Kamala Harris en Donald Trump op gelijke voet als het gaat om de kans om de volgende Amerikaanse president te worden. Hoewel dit op het eerste gezicht weinig met crypto te maken lijkt te hebben, kan de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen grote gevolgen hebben voor de regelgeving rondom crypto.

Waarom is dit belangrijk voor investeerders? De Amerikaanse overheid speelt een sleutelrol in de wereldwijde regulering van crypto. Een president die pro-crypto is, zou kunnen leiden tot een vriendelijker regelgevingsklimaat, wat gunstig zou zijn voor de groei en adoptie van crypto. Aan de andere kant zou een president die kritisch staat tegenover crypto kunnen leiden tot strengere regels en mogelijk een negatieve impact op de markt. Voor investeerders is het daarom belangrijk om deze ontwikkelingen op de voet te volgen en hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Nu handelen of afwachten?

De huidige ontwikkelingen in de cryptomarkt bieden een unieke kans voor zowel nieuwe als ervaren investeerders. Of het nu gaat om de voortdurende bull market van Bitcoin, de opkomst van Ether ETFs, de invloed van de Amerikaanse politiek, of de groeiende globale marktkapitalisatie, het is duidelijk dat crypto een blijvende impact heeft op de wereld van financiën.

Voor diegenen die nog aan de zijlijn staan, kan dit het ideale moment zijn om de sprong te wagen en te investeren in crypto. De signalen wijzen op verdere groei en adoptie, en door nu in te stappen, kunnen investeerders profiteren van de potentiële winsten die deze ontwikkelingen met zich meebrengen.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” range=”1D”]

Tegelijkertijd is het belangrijk om voorzichtig te blijven en goed geïnformeerde beslissingen te nemen. De cryptomarkt blijft volatiel, en wat vandaag een goede zet lijkt, kan morgen anders zijn. Door de markt nauwlettend te volgen en je strategie regelmatig te herzien, kun je echter de beste kansen benutten en je positie in deze opwindende markt versterken.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...