Cryptobedrijf Hodlnaut ontslaat 80% van personeel na financiële problemen

Cryptobedrijf Hodlnaut heeft het grootste deel van zijn personeel ontslagen. Ook hebben ze een verzoek ingediend voor voor een judicial management. Het bedrijf bevindt zich in zwaar financieel weer.

Financiële problemen

Een judicial management is een methode van schuldsanering waarbij een onafhankelijk persoon wordt aangesteld om alle zaken af te handelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De geldschieter maakt deze stap vrijdag bekend. Bijna twee weken geleden stopte het platform met het verwerken van bitcoin opnames.

De slechte financiële positie van het bedrijf is te wijten aan grote verliezen door de beruchte TerraUSD-crash en een enorm aantal opnames van klanten – ongetwijfeld het gevolg van de ondergang van Celsius.

Ze ontkennen stellig blootstelling te hebben gehad aan het failliete 3AC. On-chain data suggereert wel dat ze met de UST-stablecoin bezig waren.

Het bedrijf kiest er nu voor om een gerechtelijk reorganisatie aan te vragen. De Singaporese rechtbank zal een manager zal aanstellen om al de accounts en activiteiten te beoordelen. Dit is het laatste redmiddel om de liquidatie van alle bitcoin en ether van Hodlnaut te voorkomen.

Herstelplan en reorganisatie

Ook zal het bedrijf daarmee een reorganisatie willen uitwerken met een mogelijk herstelplan om alle klanten toch nog iets van geld terug te kunnen geven.

In de verklaring deelt Hodlnaut dat ze van plan zijn om de verhouding tussen activa en schulden te herstellen tot 1: 1, zodat gebruikers hun gestorte crypto-deposito’s kunnen opnemen.

Verder willen ze de liquiditeit stabiliseren door rentetarieven naar 0% te zetten en 40 werknemers te ontslaan. Dit was maar liefst 80% van het team. Dit doen ze om de lopende kosten te verlagen.

De aanvraag voor het judicial management zal op 22 augustus plaatsvinden. Net als bij Celsius, Vauld, Zipmex en Voyager lijkt het eind voor Hodlnaut nabij.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws