Hodlnaut stopt met bitcoin opnames

Het is weer raak. Deze keer is het de beurt aan een bedrijf genaamd Hodlnaut om de deuren te sluiten. Althans, klanten kunnen momenteel niet meer bij hun geld.

De kredietverstrekker is een van de vele slachtoffers van de recente marktontwikkelingen. Het bedrijf kondigde vandaag een opnamestop aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bevroren

Het is nog onduidelijk of het hier ook gaat om een mogelijk faillissement. Wel is helder dat ook dit bedrijf mooie rentes aanbiedt op bitcoin en een x aantal andere tokens. Die belofte kan momenteel echter niet worden ingewilligd.

Frances Coppola, een bekende crypto-criticaster, springt vol op deze situatie. De Britse econome noemt Holdnaut een schaduwbank. Daarnaast benadrukt zij dat de fondsen aan het bedrijf zijn uitgeleend. Dat is een andere situatie dan fondsen die vermogen in beheer nemen om te beleggen.

Hodlnaut komt in een rij met namen als Celsius en Babel Finance. Celsius een soortgelijk kredietverstrekker. Het verhaal van Babel Finance is ook schrijnend. Het bedrijf vergokte 8.000 bitcoin van hun klanten op de open markt.

Naar verluidt trekt Hodlnaut ook hun aanvraag bij de Singaporese toezichthouder in. Een licentie zit er voorlopig niet in. En met een beetje pech kunnen de meeste schuldeisers fluiten naar hun centen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...