Nederlandse Bitcoin broker LiteBit is getroffen door een hack

Cryptobedrijf LiteBit getroffen door hack, persoonlijke data beleggers op straat

De Nederlandse broker LiteBit is getroffen door een hack. Dat meldt het bedrijf uit Rotterdam in een e-mail aan haar klanten.

LiteBit getroffen door hack

In de melding staat onder meer dat "van een aantal LiteBit gebruikers persoonsgegevens zouden kunnen zijn buitgemaakt."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om persoonlijke data die vóór december 2019 zijn verstrekt. De broker heeft naar eigen zeggen "direct actie ondernomen om dit incident zo goed mogelijk te analyseren en de risico's te beperken".

Het bedrijf claimt dat wachtwoorden, identificatie-documenten en cryptocurrency's niet zijn gestolen.

De brokers heeft afgelopen zaterdag 27 februari bericht ontvangen van de hackers. Daarin is kenbaar gemaakt dat de aanvallers een databestand van persoonsgegevens in handen hebben. Ze dreigen de data openbaar te maken en eisen dat LiteBit een onbekend bedrag aan losgeld overmaakt.

De broker licht toe:

"Ons standpunt is dat wij op geen enkele wijze willen bijdragen aan het in stand houden van dit soort criminele activiteiten. Betalen voor de data past niet in ons beleid."

1 miljoen gebruikers

LiteBit is één van de grootste brokers van Nederland met ruim 1 miljoen geregistreerde gebruikers sinds oprichting. Ze vallen per 21 mei 2020 onder toezicht van de Nederlandsche Bank. Het is onduidelijk of een assessment van de IT-security onderdeel is van het registratieproces.

LiteBit adviseert haar klanten om standaard two-factor-authentication (2FA) in te stellen en wachtwoorden up-to-date te houden.Wees ook waakzaam op phishing aanvallen via telefoon, sms en email.

Lees meer over:
hack litebit

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan