Cryptobedrijf LiteBit getroffen door hack, persoonlijke data beleggers op straat

De Nederlandse broker LiteBit is getroffen door een hack. Dat meldt het bedrijf uit Rotterdam in een e-mail aan haar klanten.

LiteBit getroffen door hack

In de melding staat onder meer dat “van een aantal LiteBit gebruikers persoonsgegevens zouden kunnen zijn buitgemaakt.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om persoonlijke data die vóór december 2019 zijn verstrekt. De broker heeft naar eigen zeggen “direct actie ondernomen om dit
incident zo goed mogelijk te analyseren en de risico’s te beperken”.

Het bedrijf claimt dat wachtwoorden, identificatie-documenten en cryptocurrency’s niet zijn gestolen.

De brokers heeft afgelopen zaterdag 27 februari bericht ontvangen van de hackers. Daarin is kenbaar gemaakt dat de aanvallers een databestand van persoonsgegevens in handen hebben. Ze dreigen de data openbaar te maken en eisen dat LiteBit een onbekend bedrag aan losgeld overmaakt.

De broker licht toe:

“Ons standpunt is dat wij op geen enkele wijze willen bijdragen aan het in stand houden van dit soort criminele activiteiten. Betalen voor de data past niet in ons beleid.”

1 miljoen gebruikers

LiteBit is één van de grootste brokers van Nederland met ruim 1 miljoen geregistreerde gebruikers sinds oprichting. Ze vallen per 21 mei 2020 onder toezicht van de Nederlandsche Bank. Het is onduidelijk of een assessment van de IT-security onderdeel is van het registratieproces.

LiteBit adviseert haar klanten om standaard two-factor-authentication (2FA) in te stellen en wachtwoorden up-to-date te houden.Wees ook waakzaam op phishing aanvallen via telefoon, sms en email.

Lees meer over:
hacklitebit

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...