Cryptobedrijf Voyager dient aanklacht in bij 3AC wegens lening van $650 miljoen

Cryptobedrijf Voyager dient aanklacht in bij 3AC wegens lening van $650 miljoen

Cryptobedrijf Voyager Digital heeft een 'notice of default' gestuurd jegens hedgefonds Three Arrows Capital (3AC). Laatstgenoemde is in gebreke gesteld wegens het niet kunnen afbetalen van een lening van 15.250 bitcoin (BTC) en 350 miljoen USD Coin (USDC).

Geldproblemen 3AC

Omgerekend komt dat neer op ruim $650 miljoen aan cryptovaluta. Doordat 3AC deze lening niet kan terugbetalen, is er een formele brief opgesteld door de schuldeiser wegens het missen van de betalingstermijn uit de kredietovereenkomst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voyager merkt op dat ze momenteel "juridische remedies" onderzoeken. Ze doen er alles aan om het geld van 3AC terug te vorderen.

Daarnaast maakte het bedrijf bekend dat ze op 24 juni dit jaar $137 miljoen in contanten en crypto had. Ze verzekeren de gebruikers dat het platform gewoon blijft werken en dat de orders en opnames niet in gevaar komen.

Three Arrows Capital heeft op zijn beurt laten weten ook op zoek te zijn naar oplossingen. Een bailout of de verkoop van activa behoren naar eigen zeggen tot de mogelijkheden.

De durfkapitaal investeerders maakten de laatste maanden een aantal verkeerde keuzes, waardoor ze nauwelijks (of niet) overeind kunnen blijven. Zo hadden ze blootstelling aan UST, stETH en ook GBTC. Alle drie verhandelden met een negatieve premium ten opzichte van de verwachte prijs.

Hulp van buitenaf

Ook heeft Voyager investeringsbank Moelis & Company ingeschakeld als financieel adviseurs. Volgens CEO Stephen Ehrlich versterkt het team momenteel zijn balansen en zijn ze op zoek naar andere opties om aan de liquiditeitseisen van zijn gebruikers te blijven voldoen.

Voyager heeft daarnaast een kredietlijn van $500 miljoen geopend met Alameda Research. Op dit moment heeft het bedrijf naar verluidt al $75 miljoen daarvan in handen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties