Cryptofonds 3AC in de penarie, overweegt bailout of verkoop activa

Een van de mede-oprichters van 3AC bevestigt dat het bedrijf op zoek zal gaan naar een bailout. Het hedgefonds zit in de penarie nadat veel van zijn longposities zijn geliquideerd.

Cryptofonds

3AC staat ook wel bekend als Thee Arrows Capital. Kyle Davies, een van de oprichters, vertelt nu dat ze verschillende opties aan het onderzoeken zijn om de ondergang van het bedrijf te voorkomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de enorme prijsdaling van bitcoin en altcoins van de laatste weken, is het hedgefonds ‘rekt’. De posities zijn geliquideerd en daarom hebben ze hulp van buiten nodig. Ze kijken of ze kunnen worden overgenomen door een ander bedrijf of dat ze activa moeten verkopen.

Niettemin blijven zowel Davies als Su Zhu gelovigen in de crypto-industrie.

3AC heeft haar hoofdkantoor in Singapore. De afgelopen jaren werd het een van de grootste op cryptocurrency gerichte hedgefondsen.

Liquidaties en margin calls

De laatste dagen werd duidelijk dat Three Arrow Capital er erg slecht voor stond. De Financial Times meldde dat de overvloed aan margin voor 3AC te veel werd. BlockFi was een van de kredietverstrekkers die een deel van de posities van het hedgefonds moesten liquideren.

In een interview vertelt een van de oprichters dat er verscheidene redenen zijn voor de malaise. Eerst maakten ze enorme verliezen met de ineenstorting van de algoritmische stablecoin UST en ‘bijbehorende’ token LUNA.

Het hedgefonds deed met een aantal anderen investeringen in een token sale van $1 miljard door de Luna Foundation Guard. Het investeerde $200 miljoen in LUNA als onderdeel van de deal. Daar is momenteel weinig van over. Daarnaast daalde bitcoin de afgelopen week met maar liefst 30%.

De bearmarkt heeft al wel meer slachtoffer gemaakt. Ook cryptolender Celsius heeft opnames van het platform gepauzeerd en probeert de boel weer op de rit te krijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws