Cryptobeurs Binance krijgt twee licenties in El Salvador

Binance heeft naar eigen zeggen twee licenties ontvangen in El Salvador. Daarmee zou het de “eerste volledig gelicentieerde” cryptobeurs zijn an het Midden-Amerikaanse land.

Binance in El Salvador

Het betreft de volgende twee licenties:

  1. De licentie als Bitcoin Services Provider (BSP), verkregen van de Central Reserve Bank of El Salvador.
  2. De non-provisional licentie als Digital Assets Services Provider (DASP), verkregen van de National Digital Assets Commission.

Binance was al actief in El Salvador, maar “alleen via een offshore beurs”, vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan The Block. Met de licenties kan het bedrijf nu zijn diensten uitbreiden. Daniel Acosta, algemeen directeur voor Colombia, Midden-Amerika en het Caribisch gebied bij Binance vertelt:

“Deze licenties stellen Binance in staat om de aangeboden producten en diensten uit te breiden, inclusief opties die zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten in El Salvador.

“Het is ook een geweldige kans om nauw samen te werken met overheidsinstanties om de acceptatie van cryptovaluta in het land te ondersteunen, financiële inclusie en innovatie te bevorderen en de bescherming van klanten te waarborgen.”

In april zei Bitfinex Securities ook dat dat ze de eerste volledig gereguleerde cryptobeurs waren met een DASP-licentie. Binance heeft daarentegen twee licenties gekregen.

Sinds 2021 is bitcoin een wettig betaalmiddel in El Salvador, als eerste land ter wereld. Eerder dit jaar keurde het land ook een wet goed om Volcano Bonds te kunnen uitgeven. Het land wil nog altijd $1 miljard ophalen om te investeren in mining infrastructuur en bitcoin.

Met de licenties van El Salvador heeft Binance nu wettelijke goedkeuringen en registraties in 18 markten in de wereld. Nederland behoort daar niet toe, net als Duitsland en België. De wensen van de toezichthouders zorgden ervoor dat Binance zich terug trok uit deze markten.

Binance is momenteel in een juridische strijd verwikkeld met toezichthouders in de Verenigde Staten.

Lees meer over:
BinanceEl Salvador