Bitfinex is eerste bedrijf dat in El Salvador licentie krijgt voor obligaties

El Salvador zet opnieuw een stap richting de Volcano Bonds. Op 11 april kreeg cryptobeurs Bitfinex een licentie van de van de National Digital Asset Commission in het Midden-Amerikaanse land. Daardoor kunnen ze nu op een legale manier aan de slag met obligaties.

Bitfinex-bonds

Paolo Ardoino, Chief Technology Officer bij Bitfinex, vertelt op Twitter:

"We zijn blij dat we het eerste bedrijf zijn dat deze licentie heeft gekregen. Het stelt Bitfinex Securities in staat om de uitgifte en secundaire handel van activa te vergemakkelijken met duidelijk gedefinieerde rechten en plichten zoals uiteengezet in de nieuwe regels voor digitale activa."

De Bitcoin Volcano Bonds zijn al drie keer uitgesteld wegens verschillende redenen. Eerst omdat de oorlog in Oekraïne roet in het eten gooide, omdat dit de obligatiemarkt zou beïnvloeden. Vervolgens bleken er ook nog meer regels nodig te zijn om deze bitcoinobligaties te kunnen verwezenlijken.

Ardoino bevestigde vorige maand dat de Volcano Bonds nu gepland staan voor september 2023. Hij vervolgt op Twitter:

"Een hele reeks entiteiten, van kleine bedrijven tot overheden, kan kapitaal aantrekken in een gereguleerde omgeving en een groep investeerders aanboren die uiterst comfortabel is met digitale activa, wat een markt vertegenwoordigt van meer dan $1.000 miljard met een piek van $3.000 miljard."

Bitfinex heeft zichzelf in de positie gewurmd om met haar platform de ruggengraat te worden van de liquiditeit voor deze nieuwe industrie. Op de dag dat de Bitcoin Bonds werden aangekondigd, werd hun naam met die van Blockstream al direct gekoppeld aan dit idee.

President Nayib Bukele heeft zelf nog geen datum genoemd wat betreft de lancering. In januari keurde hij wel een wet goed die de uitgifte van de obligaties mogelijk maakte.

Later ondertekende hij ook nog een wetsvoorstel om de belastingen op technologiebedrijven (waaronder de inkomstenbelasting en tarieven op vermogenswinsten) af te schaffen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador