Cryptobeurs Bitfinex doneert $1,3 miljoen aan bitcoin en USDT aan El Salvador

Cryptobeurs Bitfinex heeft 36 bitcoin (ter waarde van ongeveer $726.000) en ook nog eens 600.000 Tether (USDT) gedoneerd aan beginnende bedrijven en ondernemers in El Salvador.

Donaties

De beurs werkt het samen met Max Keiser en Stacy Herbert, twee bitcoiners die al enkele maanden in het Centraal-Amerikaanse land vertoeven. Het geld wordt verdeeld in steden en plaatsen waar straatbendes (naar verluidt) geld stelen van bedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarom heeft de beurs besloten om een aantal initiatieven en projecten te steunen. De prioriteit ligt bij kleine bedrijven in Ilopango, Soyapango en Apopa. Dit zijn enkele van de armste communities in het land, alle drie gelegen aan de rand van de hoofdstad San Salvador.

Het hoeft niet per se met bitcoin te maken te hebben, getuige een van de projecten die het de vervuiling rondom het meer van Ilopango wil oplossen. Ook in Apopa wordt het geld gebruikt om de jongeren in de community aan te sporen om de omgeving schoon te maken en houden.

Het geld is naar de bitcoinwallets van de lokale bevolking gestuurd, zoals de Chivo-wallet. Ben je benieuwd hoe het er nu in El Salvador is? Lees het gloednieuwe verhaal op Bitcoin Focus: "Overleven met bitcoin in El Salvador."

Gisteren is er door een criminele terreuractie een politieagent vermoord, waardoor de vlag een aantal dagen in het hele land halfstok zal hangen. Eerder deze maand gebeurde dat ook al. Een deel van het geld van Bitfinex ging naar de familie en nabestaanden van het slachtoffer.

Intussen gaat de adoptie van bitcoin door. Dagelijks krijgen studenten in het hele land les van non-profit organisaties, worden ontwikkelaars opgeleid en zijn start-ups bezig om bitcoin te doorgronden. De Chivo-wallet is dit kalenderjaar naar verluidt gebruikt om meer dan $52 miljoen aan remittances te ontvangen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador