El Salvador ontving dit jaar al $52 miljoen uit buitenland via bitcoin wallet Chivo

El Salvador ontving dit jaar al $52 miljoen uit buitenland via bitcoin wallet Chivo

Volgens de Central Reserve Bank van El Salvador hebben inwoners van het Centraal-Amerikaanse land miljoenen dollars ontvangen vanuit het buitenland met de nationale bitcoinwallet.

Remittances

Van januari tot mei dit jaar zou er meer dan $50 miljoen zijn overgemaakt naar de Chivo-wallet. Dit is de app die de overheid heeft laten ontwikkelen. Deze cryptowallet heeft on-ramps met zowel bitcoin, lightning, het lokale bankensysteem en ook ATM's in het land. Dit maakt het perfect voor goedkope internationale betalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Douglas Rodríguez, president van de centrale bank van El Salvador, deelde woensdag bij een lokaal televisieprogramma Frente a Frente meer over de economische status van het land en tevens het gebruik van bitcoin.

Naar verluidt zou er in vijf maanden tijd dus $52 miljoen zijn binnengekomen door Chivo. Vergeleken met dezelfde periode in 2021 kwam er in z'n totaliteit meer geld binnen. Het zou gaan om een stijging van 3,9%, of $118 miljoen. Het precieze aandeel van bitcoin daarin is onbekend.

De belofte was dat bitcoin en lightning perfect zouden zijn voor El Salvador. Voor internationale betalingen innen MoneyGram, Western Union en andere betaalverwerkers een aanzienlijk deel van het bedrag. President Bukele van El Salvador schatte eerder al in dat ze met z'n allen z'n $400 miljoen per jaar zouden kunnen besparen met bitcoin als betaalmiddel.

Na problemen in de eerste weken na de lancering, nam de populariteit van Chivo onder de lokale bevolking toe. Volgens schattingen werd de app in de eerste maanden meer dan 4 miljoen keer gedownload. Het aantal actieve gebruikers ligt een stuk lager, gezien de populariteit vooral te danken was aan de gratis $30 die werd utgedeeld.

Sinds de lancering van versie 2.0 zijn veel problemen met de app voorkomen en gaat het stukken beter - ook volgens lokale bronnen die bij bitcoinmagazine.nl bekend zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties