Cryptobeurs Bitstamp integreert Lightning wallet Zebedee voor goedkope Bitcoin opnames

Cryptobeurs Bitstamp integreert Lightning wallet Zebedee voor goedkope Bitcoin opnames

Cryptobeurs Bitstamp heeft op een ietwat bijzondere manier het Lightning Netwerk geïntegreerd. Gebruikers kunnen nu hun bitcoin van het handelsplatform afhalen en naar de Zebedee-wallet sturen.

Bitcoin via Lightning

Het Lightning Netwerk is een laag die bovenop de Bitcoin blockchain is gebouwd. Je kunt er goedkoop en snelle bitcoinbetalingen mee doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Normaal gesproken kost het veel geld om jouw bitcoin van een exchange te halen. Dat komt omdat de beurzen hier winst op pakken, maar ook omdat ze de 'mining fees' moeten betalen. De withdrawal fees voor Bitstamp zijn bijvoorbeeld 0,0005 BTC, wat neer komt op pak hem beet 20 euro.

Via het Lightning Netwerk kun je (nagenoeg) gratis betalingen doen. Het is een open standaard en wat dat betreft heel simpel te gebruiken.

Bitstamp heeft echter een aparte manier gevonden om het Lightning Netwerk te integreren: de Zebedee-wallet.

Specifieke app

Het is een wallet voor gamers: men kan hiermee sats gebruiken als 'speelmiddel' in online games. Het is ook een custodial oplossing, wat betekent dat Zebedee als het ware een bank is.

Zebedee is ook bekend vanwege de lnfuse-plugin. Je kunt het met vrienden opnemen in de game CS:GO en zo strijden om sats die je samen inlegt. Ook hebben ze een browser-extensie, om Lightning makkelijk vanaf je desktop te kunnen gebruiken.

Aan de ene kant is het mooi dat Bitstamp langzaam de stap naar Lightning zet. Ze draaien al jaren een grote routing node (met meer dan $1 miljoen), en Lightning is niets nieuws voor ze. Toch is er ook kritiek: waarom niet de open standaard integreren, zoals ook Okex, Okcoin en Bitfinex dat doen? Waarom specifiek de link met een custodial wallet?

Nu kun je namelijk jouw bitcoin niet in Muun, Phoenix, Breez of je eigen Lightning node krijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties