Bitcoin beurs OKEx integreert Lightning voor snelle BTC betalingen

De cryptobeurs OKEx heeft het Lightning Netwerk geïntegreerd, waardoor je als klant nu goedkoper en sneller bitcoin kunt opnemen en/of storten.

Integratie Lightning

De beurs van Chinese komaf is gevestigd in Malta. Gisteren voltooiden ze de integratie van de schaalbaarheidsoplossing. Met het Lightning Netwerk, een laag bovenop de Bitcoin blockchain, kunnen klanten instant en zonder oplopende kosten bitcoin naar het platform sturen of eraf halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens coinmarketcap is OKEx de 13 grootste cryptobeurs uit de markt. Naar verluidt hebben ze elke week zo'n anderhalf miljoen paginabezoekers en een handelsvolume van $17 miljard.

In februari kondigde de exchange al aan dat ze de schaalbaarheidsoplossing wilden implementeren. Het heeft een krappe twee maanden geduurd, en vandaag is het dus zo ver.

Off-chain betalingen

Naar eigen zeggen kunnen klanten nu "voor minder dan 0,01 cent en binnen 1-3 seconden" bitcoin versturen. Een normale on-chain betaling is wel duurder. Gisteren berichtten we dat er 130 betalingen in de mempool staan, en dat de transactiekosten opliepen tot een gemiddelde van $47.

Deze snellere en goedkopere betalingen zijn haalbaar omdat betalingen niet in de mempool en de blockchain komen, maar omdat er via betaalkanalen satohi's heen en weer geschoven worden, vergelijkbaar met een kralenketting.

Het openen van zo'n payment channel is een on-chain transactie, net als het sluiten ervan. Daartussendoor kun je oneindig veel betalingen doen, die dus niet in de blockchain komen.

Hierdoor zit je als gebruiker wel vast aan de limieten van deze betaalkanalen. Daardoor heeft de beurs voor nu een limiet ingesteld van 0,05 BTC per betaling of opname. Op moment van schrijven is dat ongeveer $2.700.

OKEx mag zich in een mooi rijtje scharen: Bitfinex, OKCoin en Bitstamp hebben Lightning al geïntegreerd. De vierde grootste exchange van de wereld, het Amerikaanse Kraken, is er ook mee bezig. Zij hopen het in de eerste helft van 2021 af te hebben.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
lightningOKEx