Cryptobeurs Huobi ziet grote uitstroom en geruchtenstroom op gang komen

Het is een roerige tijd voor de cryptobeurs Huobi, aangezien er dit afgelopen weekend een uitstroom van een verbijsterende $64 miljoen plaatsvond. Dit is een voortzetting van de gestage daling van de totale waarde die op de beurs vastzit (TVL), van $3 miljard een maand geleden tot $2,5 miljard, volgens gegevens van DeFiLlama.

Adam Cochran, een vooraanstaand financieel technologie (fintech) executive, angel investor, en bekende crypto Twitter-analist, heeft onlangs de alarmbellen doen rinkelen met een reeks uitspraken over de schijnbare financiële instabiliteit van Huobi. Hij meldde dat de wereldwijde crypto-gigant Binance de grootschalige verkoop van Tether (USDT), een toonaangevende stablecoin, had ingezet.

Cochran speculeerde dat deze verkoop waarschijnlijk te maken had met de insolventie van Huobi en merkte op dat er de afgelopen maand "vreemde balansverschuivingen bij Huobi" hadden plaatsgevonden. Hij koppelde deze observaties aan recente geruchten dat executives van Huobi en medewerkers van Tron, een blockchainplatform opgericht door crypto-ondernemer Justin Sun, ondervraagd waren door de politie.

Volgens Cochran bezit Huobi in totaal slechts $90 miljoen aan activa in zowel USDT als USDC, terwijl de gebruikers van Huobi denken dat zij een saldo van $631 miljoen hebben. Hij suggereerde dat de ontbrekende fondsen worden gebruikt om de rendementen van Tron, Poloniex en andere DeFi-apps, beheerd door Sun, te ondersteunen.

Deze beweringen werden ontkend door de hoofd van sociale media van de uitwisseling, die beweerde dat de melding van politiebetrokkenheid "pure geruchten" waren en dat "alle bedrijfsvoering zoals gewoonlijk normaal was" bij Huobi.

Cochran hield echter voet bij stuk, onthullend dat zijn bron "een senior executive bij Tron is die directe kennis heeft van het onderzoek en al vele jaren bij Tron werkt". Volgens hem zijn de collega's van de sociale media manager momenteel onder crimineel onderzoek.

Huobi heeft dit jaar nog meer problemen ondervonden, van het ontslag van 20% van het personeel in januari tot een bevel om de activiteiten in Maleisië te staken. Cointelegraph meldt ook dat minstens één C-level executive de beurs de afgelopen weken heeft verlaten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHuobi

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...