Coinbase Gaat in Tegen SEC: Cryptocurrency Buiten Toezicht van Toezichthouder

Coinbase, een toonaangevende cryptobeurs, gaat opnieuw in tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Coinbase treedt de SEC buiten haar bevoegdheden door hen aan te klagen.

De kern van het geschil? De SEC beweert dat Coinbase zich heeft gepositioneerd als een niet-geregistreerde bemiddelaar voor bepaalde cryptocurrencies. De regulator gaat zelfs zo ver dat ze 13 specifieke digitale munten aanhaalt die als voorbeeld dienen van deze vermeende overtreding.

Coinbase telt dat hun handel in deze tokens geen beleggingscontracten betreft. Ze benadrukken dat hun activiteiten meer te vergelijken zijn met de verkoop van goederen. Zodra een digitale munt wordt uitgewisseld voor betaling, zijn beide partijen hun verplichtingen volledig nagekomen, aldus het handelsplatform.

Een interessante wending in dit verhaal is een recente uitspraak in een vergelijkbare zaak tussen de SEC en Ripple. Hier werd geoordeeld dat bepaalde verkopen door Ripple niet als effectentransacties konden worden beschouwd, een uitspraak die Coinbase nu aanhaalt als precedent.

Maar er is meer. Coinbase betwist ook beschuldigingen over hun staking- en wallet-diensten en wijst naar een juridisch argument, de “Major Questions Doctrine”, om hun standpunt te verdedigen. Volgens Coinbase zou de rechtszaak van de SEC, als deze wordt voortgezet, leiden tot een ongekende uitbreiding van de bevoegdheden van de regulator over de gehele cryptosector.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...