Cryptobeurs KuCoin start eindelijk ook met klantverificaties

Cryptobeurs KuCoin gaat haar regels omtrent identificaties van klanten aanscherpen. Voor het eerst komen er nu compleet verplichte Know Your Customer (KYC) procedures.

Klantverificaties

Op 28 juni kondigt KuCoin officieel de aanstaande KYC-systeemupgrade aan. Ze doen dit om de wereldwijde antiwitwasregelgeving na te leven. KuCoin is een van de laatste grote handelsplatforms die deze stap zet.

Alle nieuwe gebruikers van de beurs moeten vanaf 15 juli 2023 hun KYC voltooien. Gebruikers die dit niet doen kunnen helemaal geen gebruik maken van de diensten van de beurs.

Bestaande gebruikers die zich vóór 15 juli 2023 hebben geregistreerd, zullen ook het KYC-proces moeten doorlopen. Initieel zullen ze zonder verificatie geen nieuw geld kunnen storten. Men kan nog wel gewoon het cryptogeld van de exchange afhalen.

Daarmee blijven ook diensten zoals spothandel, verkooporders en futureshandel gewoon beschikbaar. KuCoin Earn en Borrow zijn níet toegankelijk voor accounts zonder voltooide KYC-procedures.

“Een compleet KYC-proces vereist dat gebruikers hun naam, identificatienummer en identificatiefoto opgeven en gezichtsherkenning ondergaan”, aldus CEO Johnny Lyu.

“Doorgaans hebben we klantidentificatiegegevens nodig, waaronder informatie over de naam van de klant en verdere identificatiegegevens zoals een fysiek adres, geboortedatum en nationaal ID-nummer.”

Verder maakt het een risicoprofiel per klant, gebaseerd op het handelsvolume, de handelsactiviteit en de oorsprong van de gestorte tegoeden.

De beurs heeft naar eigen zeggen meer dan 20 miljoen geregistreerde accounts. Op het moment van schrijven heeft het een dagelijkse handelsvolumes van ongeveer $540 miljoen, met meer dan 8 miljoen maandelijkse bezoeken.

Ter vergelijking: het Amerikaanse Kraken heeft ongeveer 5 miljoen bezoeken per maand, met een handelsvolume van ongeveer $380 miljoen.

Belanrijk detail: KuCoin heeft géén registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) en kreeg hier eerder al een waarschuwing voor.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKucoin