DNB waarschuwt voor cryptobeurs KuCoin

DNB waarschuwt voor cryptobeurs KuCoin

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een waarschuwing gepubliceerd over KuCoin, een bekende cryptobeurs.

KuCoin

Het betreft formeel het bedrijf MEK Global Limited (MGL), gevestigd op de Seychellen, maar in de wijde cryptomarkt is men bekend als KuCoin. De Nederlandse toezichthouder wijst erop dat deze beurs géén registratie heeft en daarom in strijd handelt met de zogenaamde Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

De centrale bank stelt verder dat KuCoin 'illegaal diensten aanbiedt voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta en bewaarportemonnees aanbiedt'. De DNB gaat geen particulieren aanschrijven die gebruik maken van deze beurs, maar ze waarschuwen 'dat ze verhoogd risico lopen om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering'.

Volgens Coinmarketcap is KuCoin goed voor 446 miljoen dollar aan spotvolume de afgelopen 24 uur. Daarmee zijn ze de vierde exchange wereldwijd. Tijdens de altcoinhype van 2017 wist de beurs veel klanten aan te trekken door exclusief bepaalde handelsparen aan te bieden met het meeste volume.

Register

Er zijn circa 30 partijen die geregistreerd zijn bij de DNB, waaronder de meeste bekende brokers en beurzen van Nederlandse origine. Maar beurzen zoals Binance, Bybit en ook een Kucoin staan niet in het register. Coinbase en Bitstamp staan er bijvoorbeeld wél op.

Onlangs is de cryptobelegger Yieldt van de lijst gevallen vanwege een faillissement.

Lees meer over:
DNB Kucoin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties