Cryptobeurs OKx lanceert BRC-30 voor rente en staking op bitcointokens

Cryptobeurs OKx lanceert vandaag een nieuw idee voor tokens op bitcoin. Ze komen met een nieuw open-source protocol genaamd BRC-30 op de proppen. Hiermee kun je BRC-20 tokens staken.

BRC-30 tokens

Het protocol is open-source beschikbaar voor alle ontwikkelaars. De beurs heeft direct de BRC-30 standaard aan haar eigen OKx Wallet toegevoegd.

Met deze nieuwe standaard kunnen gebruikers een passief inkomen krijgen door hun BRC-20 tokens in een pool te stallen.

Allereerst: vraag je heel goed af of je hier gebruik van wilt maken. Want: waar komt de rente vandaan, of ben jij zelf de yield van het project? Zie dit artikel voornamelijk als neutrale berichtgeving van ontwikkelingen in de bitcoinmarkt.

Het werkt als volgt:

Cryptobeurs OKx lanceert BRC-30 voor rente en staking op bitcointokens

Het projectteam geeft BRC-30 tokens uit door een staking pool te maken. Gebruikers kunnen hier tokens uit halen, in storten of nieuwe inscripties minten. Een externe server doet interpretaties met de (waarde van de) BRC-20s en BRC-30s en doet een winstberekening.

Nogmaals: het projectteam besluit waar de yield vandaan komt. Gratis tokens printen en de geldvoorraad oprekken kan tot de mogelijkheden behoren. Het lijkt een broedkamer voor oplichting.

Web3/DeFi

Jason Lau, chief innovation officer bij OKx, vertelt:

“We zijn blij dat we de BRC-30-standaard hebben voorgesteld en ontwikkeld om Bitcoin en BRC-20 token staking mogelijk te maken. Nu de OKx Wallet binnenkort BRC-30-ondersteuning bevat, hebben gebruikers toegang tot bitcoin staking en kunnen.”

Dit idee heeft meer met Web3 of crypto-DeFi te maken, maar komt nu dus ook de basislaag van bitcoin in. OKx is al langere tijd voorstander van “innovatie” op bitcoin. Ze waren twee jaar geleden een van de eerste grote handelshuizen die het lightning netwerk integreerde.

De BRC-20 tokens zorgden voor een enorme drukte op het bitcoinnetwerk. De mempool raakte vol en met het nieuwe onderliggende Ordinal-protocol zijn in enkele maanden maar liefst 10 miljoen NFT’s op bitcoin gemaakt. Transactiekosten liepen op tot tientallen dollars per on-chain betaling. De BRC-30 tokens doen hier mogelijk nog een schepje bovenop.

Lees meer over: