9 miljoen Ordinal inscripties in bitcoin blockchain gezet

Er staan alweer 9 miljoen Ordinal inscripties in de bitcoin blockchain. Volgens data van Dune Analytics waren dit er begin deze maand nog maar 3 miljoen. Daarmee zijn er in de afgelopen vier weken dus grofweg zes miljoen bitcoin NFT’s in de blockchain gekomen.

Statistieken

Het Ordinal protocol, dat in januari voor het eerst een beetje tractie kreeg, heeft voor een ware rage gezorgd. Plaatjes, teksten, applicaties en andere digitale verzamelobjecten werden massaal in de blockchain gezet. De BRC-20 tokenstandaard zorgde voor een extra hype, toen ineens bleek dat je altcoins kon maken ín de bitcoin blockchain.

Volgens Dune Analytics zijn er inmiddels al meer dan 9 miljoen inscripties gedaan. Men heeft 1.500 BTC aan transactiekosten betaald om dit te bewerkstelligen. Omgerekend naar de dollarwaarde komt het neer op zo’n $40 miljoen.

De helft van dit bitcoinbedrag aan transactiekosten, namelijk 750 BTC, werden in vier opeenvolgende dagen betaald in het begin van deze maand.

9 miljoen Ordinal inscripties in bitcoin blockchain gezet

Ondanks dat er veel op het protocol aan te merken is (qua efficiëntie van het gebruik van de blockruimte), blijven Ordinals erg populair. Er is wel een lichte daling te zien van het aantal dagelijkse inscripties. Voor het eerst sinds 25 april komen er minder dan 100.000 inscripties per dag bij. De gekte lijkt dus iets af te nemen.

9 miljoen Ordinal inscripties in bitcoin blockchain gezet

Intussen heeft ook Michael Saylor zich uitgelaten over de ontwikkelingen. Tijdens een interview op de PBD Podcast stelde hij zich opvallend positief op.

Sinds deze week doen ook stablecoins haar intrede in de Ordinal-wereld. Stably gaat BRC-20 dollartokens uitgeven in samenwerking met PrimeTrust.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws