CryptoCom heeft bitcoin van klanten met 102% gedekt

Crypto.com heeft een audit gedaan over haar proof-of-reserves. Het blijkt dat de beurs genoeg cryptovaluta in kas heeft om haar verplichtingen jegens klanten te dekken. De openstaande bitcoinverplichtingen aan klanten is gedekt door 102% aan bitcoin.

Proof-of-Reserves

De audit is gedaan door Mazars Group, een internationaal accountants-, belasting- en accountantskantoor. Eerder deze week deden ze hetzelfde bij Binance. Ze komen tot de conclusie dat Crypto.com genoeg geld heeft om alle klanten uit te betalen.

Sinds de ondergang van FTX is er twijfel ontstaan of (andere) cryptobeurzen wel genoeg reserves hebben. Gezien FTX aan fractioneel reservebankieren deed én met klantentegoeden aan de haal gingen, doen veel bedrijven nu aan proof-of-reserves.

Let op: deze cryptografische manier om cryptobezit aan te tonen zegt niet alles. De liabilities worden namelijk niet in dit snapshot opgenomen. Openstaande leningen die moeten worden afbetaald kun je niet met on-chain data uitlezen. Ook kan de beurs negatieve tegoeden in de Merkle Tree opnemen om een eventueel gat te verdoezelen.

Audit door derde partij

Door zijn proof-of-reserves vrij te geven met de goedkeuring van een derde partij, hoopt Crypto.com te bewijzen dat ze als cryptobank netjes met klantentegoeden omgaan. Kris Marszalek, CEO van Crypto.com, legt het uit:

“Het verstrekken van ge-audit proof-of-reserves is een belangrijke stap voor de hele industrie om de transparantie te vergroten en het proces te starten om het vertrouwen te herstellen. Crypto.com zet zich volledig in om klanten over de hele wereld een veilige, beveiligde en conforme manier te bieden om met digitale valuta om te gaan."

Het is een mooi marketingpraatje om het geschade vertrouwen in centrale partijen te herstellen. Klanten kunnen zelf ook hun deposito's checken op de pagina die Crypto.com hiervoor heeft ingericht.

Gebruikers kunnen inloggen op de app en de activa verifiëren die ze bezaten op het moment dat de audit werd uitgevoerd. Ze kunnen de Merkle-hash kopiëren die is afgeleid van de saldi. Deze kan vervolgens worden ingevuld op een pagina die onder de audit staat bij Mazars.

Ze gebruiken de open-source softare genaamd Silver Sixpence Merkle Tree Generator.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Crypto.com