Crypto.com steekt $100 miljoen in advertentiecampagne met Matt Damon

Crypto.com trekt flink de beurs voor nieuwe klanten. Coindesk meldt dat het cryptobedrijf $100 miljoen heeft gestoken in een wereldwijde advertentiecampagne verspreid over 20 landen.

Crypto.com steekt $100 miljoen in nieuwe campagne

De reclamespot "Fortune Favors the Brave" is geschoten door de Oscar-winnende cameraman Wally Pfister en daarin speelt acteur Matt Damon de hoofdrol.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uiteraard met als doel om nog meer 'nocoiners' zo ver te krijgen om hun spaargeld in cryptocurrency's te beleggen. Crypto.com, gereguleerd in Hong Kong, is een veelkoppig monster.

Het is een beurs en leenplatform, maar ze zijn vooral bekend om hun betaalkaarten die je kunt laden met cryptovaluta.

Het is op te vatten als een antwoord op de reclame van concurrent FTX, die 20 miljoen dollar uitgaf aan een reclamespot met American Football-ster Tom Brady en het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen, die samen een stel vormen.

Volgende groeifase aanstaande?

Het is eens te meer een signaal dat er veel (durf) kapitaal in de bitcoin - en cryptomarkt gestoken wordt. Marktspelers zijn inmiddels in staat om tientallen miljoenen dollars te spenderen aan reclames en daarvoor beroemdheden in te huren.

Volgens CEO Kris Marszalek is de spot gericht op "financiële onafhankelijkheid en soevereiniteit". In zijn ogen zit deze assetklasse "pas in de vroege adoptiefase".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCrypto.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...