Crypto.com breidt verzekering uit tot $750 miljoen dekking

Exchange en walletprovider Crypto.com breidt de verzekering van haar cryptocurrency-tegoeden uit tot 750 miljoen dollar.

Crypto.com breidt dekking uit

Een extra slotje op de deur voor de 10 miljoen klanten van het platform. De unicorn uit Hong Kong heeft de verzekering geregeld met Arch Underwriting, een divisie van
Lloyd’s Syndicate 12.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De verzekering is van toepassing op bitcoin en andere munten die in cold storage bij Ledger Vault ligt opgeslagen, de wallet oplossing van Ledger voor de zakelijke markt.

Klanten van Crypto.com handelen niet alleen in crypto’s, maar laten deze vaak op de beurs staan om daarmee rente te krijgen.

Het lijkt in nieuwe trend dat custodians flink investeren in hun dekkingsgraad.

Eerder dit jaar verhoogde BitGo, onderdeel van Galaxy Digital, de dekking naar 700 miljoen dollar. Het is bedoeld als bescherming tegen fysieke schade of diefstal van de sleutels van de munten.

Volwassenwording

Niet alleen het aantal beleggingsproducten op de bitcoin markt is de afgelopen jaar fors uitgebreid, ook de markt zelf is veel meer waard.

Steeds meer beleggingsfondsen, vermogensbeheerders en bedrijven zien bitcoin als onderdeel van hun bedrijfsstrategie.

Twaalf maanden geleden lag de totale marktwaarde rond $336 miljard, terwijl deze nu bij de ~$2.000 miljard dollar ligt.

Crypto.com breidt verzekering uit tot $750 miljoen dekking

Het ecosysteem is nog steeds kwetsbaar voor externe aanvallen. Zondag moest pNetwork bekend maken dat er 277 bitcoin is verdwenen uit haar decentrale netwerk. Tegen de huidige marktprijs gaat het om circa 12,5 miljoen dollar aan cryptovaluta.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Crypto.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...