Crypto.com verwijdert Tether USDT in Canada

Crypto.com verwijdert Tether USDT in Canada

Crypto.com heeft Tether (USDT) in Canada verwijderd van zijn handelsplatform. Het bedrijf heeft dit besloten na druk van de Canadese overheid. USDT geldt als de belangrijkste stablecoin in de markt, goed voor het meeste handelsvolume.

Diverse gebruikers op sociale media melden dat Crypto.com een mail heeft gestuurd waarin ze zijn geïnformeerd hierover.

bron: CryptoPotato
bron: CryptoPotato

De toezichthouder heeft een ultimatum gesteld. Voor 31 januari moeten Canadese gebruikers van hun Tether af en inwisselen tegen een andere valuta. Vergeet men dit te doen, dan wordt de USDT automatisch omgewisseld in USDC, de stablecoin van Circle en Coinbase.

In december heeft de overheid al gewaarschuwd voor cryptobedrijven die niet zijn geregistreerd of nog bezig zijn met een registratie. Dat komt bovenop de eis dat men margin trading wil verbieden in het land vanwege alle cryptoschandalen die zich in 2022 hebben voorgedaan.

Het gaat om een mogelijk verbod op cryptoderivaten zoals opties en futures. Exchange traded funds (ETF's) die zijn gereguleerd, vallen overigens buiten het verbod.

Op sociale media is er genoeg speculatie wat nu beweegredenen van Crypto.com zijn om USDT van hun platform af te halen. Sommigen wijzen op de goede relatie die Crypto.com zou hebben met USDC, de concurrent van USDT. Een vergelijkbare maatregel wat Binance juist deed tégen USDC ten faveure van USDT.

Anderen wijzen juist op het precedent wat Canada schept. Gaan andere landen zoals Nederland het voorbeeld volgen? Kortom, worden bedrijven zoals Binance en Tether die niet zijn geregistreerd bij de Nederlandsche Bank of andere toezichthouders geweerd zolang ze geen registratie hebben?
De vraag is ook in hoeverre handhaving van dergelijke verboden in de praktijk zijn. Toezichthouders kampen met teveel meldingen die men niet kan opvolgen vanwege personeels - en financieringstekorten.

Lees meer over:
Canada tether regulering

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties