Twee Nederlandse cryptofondsen fuseren, consolidatie op Bitcoin markt

De Nederlandse cryptofondsen Icoinic en Cyber Capital maken vandaag hun fusie bekend, zo meldt de Telegraaf. De deal past bij de consolidatieslag die op de Bitcoin markt plaatsvindt, nationaal en internationaal.

Icoinic en Cyber Capital fuseren

Beide partijen gaan verder onder de nieuwe naam Icoinic Capital Group. Het is onduidelijk wie de leiding in handen krijgt of hoe de aandelen verdeeld zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Icoinic staat momenteel onder leiding van medeoprichter Arthur Stolk en bij Cyber Capital zijn medeoprichter Justin Bons en directeur Wilhelm Roth bepalend.

Beide beleggingsfondsen adviseren vermogenden op het gebied van cryptocurrency’s en vallen onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

Cyber Capital heeft binnen de markt een aparte positie, omdat het vanwege principiële redenen niet in Bitcoin investeert. Icoinic houdt naar eigen zeggen minstens een exposure van ~25% in Bitcoin in het fonds aan.

Beide fondsen maken rendement in 2020.

Volgens Cyber Capital is er met Fund A maar liefst een rendement van 178% gerealiseerd. Icoinic is een flitshandelaar die 24 uur handelt op diverse markten en heeft tot nu toe 95% rendement gemaakt.

Lees hier het interview wat we eerder hadden met Arthur Stolk: “Met regulering gaan ook pensioenfondsen in Bitcoin beleggen”.

Consolidatiefase

We kunnen rustig stellen dat er sprake is van consolidatie op zowel de internationale als de nationale markt. Een van de meest opvallende deals was de overname Coinmarketcap door Binance. Met deze deal is naar verluidt 400 miljoen dollar gemoeid.

Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat BTC Direct de webshop Cryptomaan heeft gekocht. Bovendien nam Bitvavo het klantenbestand van Nocks over.

Bux heeft Blockport gekocht en biedt cryptocurrency’s aan onder de merknaam Bux Crypto.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...