Cryptolener Shezmu krijgt geld terug na hack van $ 5M

238 totale weergaven

Crypto-lener Shezmu heeft met succes bijna $5 miljoen aan activa teruggekregen na onderhandelingen met een hacker die zijn kluis had gekraakt en een hogere premie eiste.

Snel herstel van gestolen activa

Shezmu, een toonaangevend crypto-uitleenplatform, is erin geslaagd om bijna $ 5 miljoen aan gestolen activa terug te krijgen na een hackincident.

Bij het lek, dat in eerste instantie werd gesignaleerd door blockchainexpert Chaofan Shou op sociale media, werden $ShezUSD tokens gestolen uit de kluis van Shezmu.

Shezmu reageerde onmiddellijk door de hacker een premie van 10% aan te bieden als het geld binnen 24 uur werd teruggegeven. De hacker onderhandelde echter voor een hogere premie en overtuigde Shezmu uiteindelijk om het aanbod te verhogen naar 20%.

Hacker geeft geld terug

Nadat hij akkoord ging met de hogere premie, gaf de hacker 80% van het gestolen geld terug in meerdere transacties.

Het team van Shezmu benadrukte dat de portemonnee van de aanvaller was gekoppeld aan een KYC-uitwisseling, waardoor het mogelijk eenvoudiger werd om de persoon te identificeren als verdere juridische stappen nodig waren.

Het herstel werd beschouwd als een belangrijk succes voor Shezmu en het team drong er bij gebruikers op aan om interactie met de Oasis kluis van het platform te vermijden terwijl de situatie volledig wordt opgelost.

Ondanks dit incident is Shezmu gewoon doorgegaan en heeft de gemeenschap gerustgesteld over de veiligheid van het platform.

Bredere industrie zorgen

Dit geval staat niet op zichzelf, want andere grote platforms zoals WazirX en BingX hebben onlangs ook te maken gehad met aanzienlijke beveiligingsproblemen.

De hack bij WazirX resulteerde in een verlies van 230 miljoen dollar, waarbij het platform moeite had om het gestolen geld terug te krijgen.

Het incident bij Shezmu benadrukt de voortdurende behoefte aan betere beveiligingsprotocollen binnen de gedecentraliseerde financiële ruimte.

Lees meer over:
cryptolenerhackshezmu

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....