BingX gehackt: $42 miljoen gestolen in laatste crypto lek

648 totale weergaven

BingX, een bekende cryptocurrency exchange, heeft te lijden gehad onder een significante hack, resulterend in de diefstal van $42 miljoen aan digitale activa. Deze inbreuk maakt deel uit van een verontrustende golf van recente beveiligingsincidenten in de crypto-industrie.

BingX lijdt aan groot beveiligingslek

In de vroege uren van 20 september 2024 ontdekten blockchain beveiligingsbedrijven abnormale activiteit in de hot wallets van BingX. PeckShield, een vooraanstaand blockchain beveiligingsbedrijf, sloeg voor het eerst alarm nadat het verdachte uitstromen van fondsen had opgemerkt. In eerste instantie werd ongeveer $26 miljoen aan activa als gestolen opgegeven, maar het totale verlies is sindsdien opgelopen tot $42 miljoen.

Gestolen activa geruild voor Ethereum en BNB tokens

Meer dan 360 altcoins werden gestolen bij de aanval, waarbij de hacker de activa snel inruilde voor ETH en BNB. Volgens de on-chain analyse van Lookonchain, bracht de hacker het gestolen geld over naar een wallet met het label “0xF7e8,” waar de conversie plaatsvond.

PeckShield bevestigde later de transacties en gaf een overzicht van de gestolen activa, waaronder USDT, WUSD en USDC.

Reactie van BingX en bescherming van gebruikers

BingX schortte snel alle opnames op en lanceerde een noodplan om de schade te beperken. Vivien Lin, Chief Product Officer van BingX, verzekerde gebruikers dat BingX de gedupeerden van de hack volledig zou compenseren met behulp van de kapitaalreserves van de beurs.

Lin verklaarde ook dat opnames binnen 24 uur zouden worden hervat, met als doel het vertrouwen van gebruikers na het incident te herstellen.

Industriebrede bezorgdheid over cryptobeveiliging

Dit incident maakt deel uit van een bredere trend in de afgelopen weken, aangezien andere platforms, zoals DeltaPrime en Indodax, ook te maken hebben gehad met inbreuken.

Experts roepen op tot strengere beveiligingsmaatregelen binnen de sector om bescherming te bieden tegen geavanceerde cyberaanvallen die gericht zijn op kwetsbare hot wallets.

Potentiële impact op de industrie

Hoewel BingX erin geslaagd is om het grootste deel van zijn activa in koude opslag te beschermen, benadrukt deze inbreuk de aanhoudende kwetsbaarheden waarmee cryptoplatforms te maken hebben. De exchange werkt actief aan het verbeteren van zijn beveiligingsprotocollen om toekomstige incidenten te voorkomen.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....