Cryptomarkt ruim $2.000 miljard groot, bitcoin dominantie op 57%

In het eerste kwartaal van 2021 is er 4,5 miljard dollar gevloeid naar de totale cryptomarkt, zo bericht persbureau Reuters.

Assetmanager Coinshares heeft onderzoek gedaan en ziet de markt hard groeien. Dat is te verklaren door méér institutioneel geld dat naar cryptocurrency’s en andere digitale assets vloeit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptomarkt boven $2.000 miljard

Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2020 is er sprake van 11% aan marktgroei. Toen was er sprake van 3,9 miljard dollar dat in drie maanden in de assets werd gestoken.

De groei vlakte het afgelopen kwartaal wel wat af, vergeleken met de groei die de markt tussen het derde kwartaal 2020 naar het vierde kwartaal meemaakte. Toen was er sprake van 240% toename van de totale marktwaarde.

Volgens Coinshares variëren de groeicijfers per kwartaal nogal en zijn er nog geen verdere conclusies uit te trekken voor het komende kwartaal tot en met juni 2021.

Afgelopen maandag is de totale markt ruim 2.000 miljard dollar waard, met alleen al ruim 1.000 miljard dollar in BTC. Het succes van bitcoin voedt ook de interesse in kleinere cryptocurrency’s, zo citeert Reuters Edward Moya, marktanalist bij handelsplatform OANDA.

Bitcoin dominantie

Uit de Coinshares data blijkt dat de meeste geld naar Bitcoin vloeide met 3,5 miljard dollar van de in totaal 4,5 miljard dollar. Dus afgerond 78% van het nieuwe geld vloeit naar het digitale goud.

Medio maart heeft BTC een voorlopig record van $61.782 neergezet, maar sinds de koers schommelt al enkele weken onder de $60.000. Met uitzondering van een wick op de 2 april naar $60.103.

Op moment van schrijven ligt de bitcoin dominantie met 57% op een lager punt dan eerdere maanden.

Cryptomarkt ruim $2.000 miljard groot, bitcoin dominantie op 57%

Niettemin blijft de cryptomunt voornamelijk in trek bij fondsen, family offices en beursgenoteerde bedrijven.

Cryptocurrency’s onder beheer van fondsen blijft ook groeien naar 59 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2021. Dat lag eind 2020 nog op 37,6 miljard dollar.

Grayscale domineert nog steeds deze markt, hoewel de concurrentie vanuit ETF aanbieders zoals Purpose blijft toenemen. Met gemiddeld 11,6 miljard dollar per dag ligt het handelsvolume ook een aantal factoren hoger in vergelijking met het vorige kwartaal (gemiddeld 3,5 miljard dollar).

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
markt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...