Cryptomunt Icecat genoteerd aan Nederlandse Txbit exchange onder ICY ticker

Sponsored post – ICURY (ICY) is de cryptomunt van het beursgenoteerde Nederlandse bedrijf Icecat (NPEX: ICECAT). De eveneens Nederlandse exchange Txbit gaat de ERC20-token noteren.

Icecat is een uitgever en syndicator van productinformatie in de mondiale e-commercemarkt en mag Amazon, Google en Alibaba tot zijn klantenbestand rekenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nederlandse cryptomunt op Nederlandse cryptobeurs

Na een radiostilte komt het team met nieuws: de ICURY token is genoteerd aan de Nederlandse ruilbeurs Txbit.io. Oprichter Kees de Wit van Txbit licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’ICURY onderscheidt zich omdat de cryptomunt is uitgegeven door een bestaande, winstgevende business met een indrukwekkend trackrecord. Dit is geen start-up met slechts een businessconcept’.[/penci_blockquote]

Txbit gaat de token via drie handelsparen ondersteunen: icury/bitcoin (ICY/BTC), icury/ethereum (ICY/ETH), en icury/solaris (ICY/XLR).

Token als digitale bonuskaart

Wat is de functie van de token, is een veelgestelde, Terechte vraag bij elk project.

Icecat gebruikt de ERC20-token ICURY als een loyaliteitstoken, vergelijk het met een digitale Bonuskaart, om haar gebruikers te belonen.

Het bedrijf heeft momenteel een tweede airdrop lopen, zodat gebruikers zich kunnen inschrijven in één van de discussiegroepen binnen een sociaal mediaplatform binnen Iceclog.

Deelnemers krijgen 500 ICY cadeau in hun Ethereum-wallet.

Het doel is om een spam – en advertentievrij sociaal medium te maken voor zowel fabrikanten als resellers binnen de snelgroeiende e-commercemarkt.

Op termijn wil Icecat als bedrijf ook betalingen in ICURY gaan accepteren. De technologische voorbereiding voor deze functionaliteit is op moment van schrijven nog in voorbereiding.

Icecat CEO Martijn Hoogeveen zegt hierover:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Txbit biedt op eigen initiatief een mogelijkheid aan ICURY-bezitters om hun tokens te verhandelen. We vinden het een voordeel dat Txbit in Nederland, een EU-land, gevestigd is en de volumes en dus ook de risico’s te overzien zijn’. [/penci_blockquote]

Regulatie en DNB

Icecat geeft de token gereguleerd uit via haar dochtermaatschappij in Estland. Hoogeveen licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Zodra er binnen de EU meer duidelijkheid is op het gebied van wet – en regelgeving, willen we dat de handel, plaatsing, betalingen volledig voldoen aan Europese regelgeving.

Om deze reden beschouwen we het ICURY-project als een pilot en bekijken we per stap wat handig en verstandig is.”[/penci_blockquote]

Zowel Icecat als Txbit hebben hun initiatieven aangemeld bij De Nederlandse Bank (DNB) die momenteel een inventarisatie uitvoert. Hoogeveen legt uit:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Naar verwachting gaat er meer regelgeving komen, waar we ook voor pleiten, in de crypto-cowboymarkt, die KYC (Know Your Customer)-verplichtingen met zich meebrengt.

In informeel overleg met de AFM, gaf deze aan ICURY volgens de Wet op het Aandeel niet als een ‘aandeel’ te beschouwen en dat DNB de ICURY niet als geld ziet.”[/penci_blockquote]

Over ICURY

De ICURY, ticker ICY, is uitgegeven door Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) op basis van Ethereum (ERC-20).

De munt is momenteel alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers in het ecosysteem van Icecat via zogenaamde airdrops.

Om de wereldwijde bruikbaarheid van de ICURY niet te beperken, doet Icecat geen ICO (initial coin offering), IEO (initial exchange offering) of een STO (security token offering).

Disclaimers

Icecat heeft een aantal disclaimers:

Over Icecat NV

Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs sinds 2017, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van de mondiale ecommercemarkt.

Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden platformen zoals Amazon, Google, Alibaba, Rakuten, Wehkamp, BOL en honderden merken, waaronder Intel, Microsoft, Philips, Akzo, TomTom, HP, DELL, Lego, L’Oréal en Akzo Nobel.

Over Txbit

Txbit.io is een in Nederland gevestigd handelsplatform van Tbit Exchange B.V. Een cryptobeurs voor de dagelijkse handelaar, waarbij veiligheid, privacy en betrouwbaarheid voorop staan.

De transactiekosten zijn zeer laag. Het handelsplatform richt zich met name op Europa en Azië en ondersteund uitsluitend crypto/crypto-handel.

Disclaimer: dit is een sponsored post

Lees meer over:
cryptomuntERC20

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...