Bitcoin belangrijk thema bij Zuid-Koreaanse verkiezingen

Bitcoin belangrijk thema bij Zuid-Koreaanse verkiezingen

In Zuid-Korea is bitcoin een belangrijk thema tijdens politieke campagnes.

Voor de presidentsverkiezingen van 9 maart zijn jonge bezitters van bitcoin en andere cryptovaluta een belangrijke groep stemmers. Presidentskandidaten doen daarom (vage) beloftes over een cryptobelasting en crypto startups.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De jonge kiezer

Alle kandidaten voor de presidentsverkiezingen hebben bitcoinvriendelijke standpunten ingenomen. Ze proberen hiermee jongeren over te halen op hen te stemmen. Het belangrijkste thema onder deze groep kiezers is woningnood. De salarissen zijn net als hier te laag (of de woningen te duur) om iets kunnen te kopen en de huren zijn hoog. Overgebleven geld gaat vaak naar aandelen of crypto.

Zo’n 10% van alle kiezers investeert al in cryptovaluta. Verder bezit 91% van de Zuid-Koreanen een smartphone, heeft vrijwel iedereen internet en is gamen populair. Voeg deze ingrediënten samen en je hebt een groep jongeren met stemrecht en belang bij regulering op het gebied van bitcoin.

Behoefte aan regulering

Er wordt weinig concreets gezegd over bitcoin of de cryptosector in het algemeen, maar alle kandidaten voelen aandrang om zich wel uit te laten over het onderwerp.

“Ze worden gestimuleerd om crypto-vriendelijke uitspraken te doen of er niets negatiefs over te zeggen, aangezien ze dat stemmen kost van de jongere generatie,” zegt Steve Lee van hedgefund Block Tower Capital.

Ondertussen doet de zittende regering ook weinig concreets en is er vooral veel onduidelijkheid over de richting die Zuid-Korea wil inslaan als het gaat om bitcoin. Aan de ene kant zijn er strenge regels voor consumenten en een gedwongen koppeling met bankrekeningen. Aan de andere kant werd een cryptotax van 20% in december nog uitgesteld tot 2023 en is het ondernemersklimaat zo onzeker dat bedrijven uitwijken naar Singapore.

De kandidaten

Lee Jae-myung is de kandidaat van de Democratische Partij (58,3% van de parlementszetels). Hij is van plan om van het land een ‘crypto hub’ te maken, wil werken aan een ‘nationale crypto asset’ en wil het debat over een cryptotax opnieuw doen, maar dan goed.

Vanuit de Volkspartij, de andere grote partij in het parlement met 35,9% van de zetels, doen twee kandidaten mee. Ook zij pleiten voor duidelijkere regels voor cryptovaluta en willen de cryptosector als geheel stimuleren.

Na 9 maart zit er weer een president voor een termijn van vijf jaar. Ongetwijfeld komt er dan meer klaarheid over de koers die Zuid-Korea gaat varen.

Lees meer over:
Korea Zuid-Korea

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan