Zuid-Koreaanse cryptobeurs eist extra informatie van klanten

Zuid-Koreaanse cryptobeurs eist extra informatie van klanten

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb heeft een deadline gesteld voor gebruikers die hun crypto willen opnemen. Klanten hebben nog twee dagen om een aanvullend klantonderzoek te doen voor hun persoonlijke wallets.

Aanvullend onderzoek

Vanaf 27 januari is het alleen nog mogelijk om bitcoin en andere cryptovaluta te versturen naar adressen die geverifieerd zijn door de beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor de grote cryptobeurzen in binnen- en buitenland, zoals Bybit, Binance en Kraken hoeft geen aanvullend onderzoek gedaan te worden, omdat die zelf aan strenge klantonderzoekseisen voldoen.

De mededeling is door Bithumb op 24 januari gedaan. Klanten hebben in praktijk een paar dagen om aan de nieuwe regels te voldoen.

Eind december kondigde een andere grote Koreaanse beurs, Coinone, iets vergelijkbaars aan. Om aan de nieuwe regels te voldoen, moet een aanvullend onderzoek worden doorlopen met allerlei verificaties om de identiteit van de klant vast te stellen.

Invloed banken op beurzen

De nieuwe procedure is ontstaan onder druk van de partnerbank van Bithumb, de Nonghyup Bank. Iedere cryptobeurs in Zuid-Koreaans is verplicht om een bank als partner te hebben om aan de wet- en regelgeving te voldoen.

Via deze verplichting hoopt de Zuid-Koreaanse overheid grip te krijgen op de beurzen als het gaat om risico’s op witwassen terrorismefinanciering.

Iedere beurs uit het land dat handelsparen met de Koreaanse Won aanbiedt, moet in samenwerking met de partnerbank zorgen voor een account op naam die kan worden herleid naar een bankrekening op naam. Dat zorgt enerzijds voor veel kennis over de klanten van de cryptobeurzen, maar anderzijds ook voor veel invloed van de banken op de beurzen.

Nonghyup Bank zet Bithumb onder druk om de regels aan te scherpen, wat op zijn beurt een gevolg kan zijn van druk vanuit de Zuid-Koreaanse regering of centrale bank of internationale financiële regelgevers.

In dit geval ging het om een “nadrukkelijk verzoek” van de bank om “alle persoonlijke wallets die geen eigen klantonderzoekssysteem hebben te blokkeren”. Feitelijk betekent het dat decentrale wallets als MyEtherWallet of MetaMask niet meer gebruikt kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
regulering Korea regelgeving

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties