Cryptowet aangenomen Paraguay, regels voor bitcoin mining bedrijven

Eerder deze week keurde de Paraguayaanse senaat een wet goed over cryptocurrency's. Het stelt bitcoin mining bedrijven in staat om extra elektriciteit te gebruiken die in het land wordt geproduceerd. De voorwaarde is wel dat de kosten die niet hoger zijn dan 15% boven het industriële tarief.

Bitcoin mining

De wijzigingen werden voorgesteld door de Kamer van Afgevaardigden en zijn nu goedgekeurd door de Senaat. Het ministerie van Industrie en Handel zal verantwoordelijk zijn voor de regulering van de cryptosector. Daarbij behoort ook de taak om "entiteiten die cryptovaluta minen of cryptodiensten aanbieden" in de gaten te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De National Electricity Administration (ANDE) stelt daarnaast het Zuid-Amerikaanse land in staat om zijn overtollige stroom te gebruiken voor onder andere bitcoin mining.

Daarbij moeten wel betaalbare prijzen voor de investeerder en de staat in ogenschouw genomen worden, dus vandaar de eerder genoemde maximale extra 15% bovenop gangbare prijzen. Ook hebben ze aantal verplichtingen en rechten opgesteld ter bescherming van investeerders, consumenten en de staat.

De cryptowet was al in december aangenomen door de Paraguayaanse regering, maar werd in mei gewijzigd en goedgekeurd door de Kamer van Afgevaardigden.

Senator Fernando Silva Facetti benadrukt hoe de National Security and Exchange Commission (SEC) verantwoordelijk is voor de implementatie van de procedures en het monitoren en reguleren van de handel, custody en uitgifte van cryptovaluta.

De wetgeving stelt ook vast dat cryptobedrijven in Paraguay zullen worden vrijgesteld van btw-belasting. Ze krijgen wel te maken met een belasting over hun inkomen.

Bitcoin mining is in Paraguay een interessante markt, gezien 100% van de elektriciteit uit het land afkomstig is uit hernieuwbare bronnen. Samen met Albanië zijn ze de meest groene energie-opwekker. Dit hebben ze mede te danken aan waterkrachtcentrales.

Bekend is dat Paraguay heel veel elektriciteit exporteert naar Brazilië. Of anders gezegd: ze hebben een 50-50 deal gesloten met het buurland over de opbrengst van een waterkrachtcentrale (Itaipu) die op de grens staat, maar het gebruikt er zelf slechts 15% van.

Daarom verkoopt het het overschot momenteel nog aan Brazilië. Met de nieuwe regels komt er meer beschikbaar voor bijvoorbeeld bitcoin miners. In de regio betaalt met ongeveer $0,05 per kilowattuur.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!