Paraguay legaliseert bitcoin handel en mining

Paraguay heeft een wettelijk kader goedgekeurd om bitcoin te legaliseren als betaalmiddel. Ook de handel en het minen van btc is in één klap meegenomen in de nieuwe regels.

Het Congres van Paraguay heeft het wetsvoorstel met een ruime meerderheid van 40-12 stemmen aangenomen. De plenaire sessie is 25 mei live gestreamd op YouTube. Nu de Tweede Kamer het wettelijk kader heeft goedgekeurd, wordt het voorstel teruggestuurd naar de Eerste Kamer (Senaat) die in december 2021 zijn goedkeuring gaf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het doel van de beleidsmakers is om van Paraguay een internationale hub voor bitcoin miners te maken. Het land geniet lage stroomkosten, gemiddeld slechts 5 dollarcent per kilowattuur, het laagste elektriciteitstarief in Latijns-Amerika. Miners zijn wel verplicht om een vergunning aan te vragen bij de overheid. Ook komt er een register voor bedrijven die bitcoin of crypto’s willen gaan aanbieden.

Weerstand

Het gehele proces ging niet zonder slag of stoot. Onder meer Congreslid Tadeo Rojas verzette zich tegen de wetgeving en voerde aan dat de begrotingscommissie van de Tweede Kamer deze ook afraadde. Ook verwacht hij dat er weinig banen worden gecreëerd door deze industrie.

Congreslid Sebastián García wijst erop dat de overheid ook maxima moet , die betoogde dat het wetsvoorstel plafonds zou vaststellen om het energieverbruik af te stemmen op de beschikbaarheid.

Eerder is Paraguay al genoemd als een van de potentiële landen die bitcoin zou omarmen.

Paraguay legaliseert bitcoin handel en mining

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsparaguay

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.