Cyberaanval op BtcTurk: €51 miljoen gestolen van grootste cryptoplatform van Turkije

3140 totale weergaven

De grootste cryptocurrency exchange van Turkije, BtcTurk, maakte zaterdag melding van een aanzienlijke inbreuk op de beveiliging, waarbij bijna €51 miljoen werd gestolen.

Details van de cyberaanval

BtcTurk kondigde de cyberaanval aan in een verklaring, waarin werd uitgelegd dat de inbreuk plaatsvond op 22 juni 2024. “Onze teams ontdekten een cyberaanval op ons platform, die ongecontroleerde opnames veroorzaakte.

Slechts een deel van de tegoeden in de hot wallets van 10 cryptocurrencies werden aangetast. Onze cold wallets, waar de meeste activa worden bewaard, zijn veilig,” aldus de exchange.

Een hot wallet is altijd verbonden met het internet, waardoor deze kwetsbaar is voor hacking, in tegenstelling tot een cold wallet, die offline is.

Zekerheid voor gebruikers

Ondanks de inbraak verzekerde BtcTurk gebruikers dat haar financiële kracht de gestolen bedragen overtreft en dat de tegoeden van gebruikers niet zullen worden aangetast. “Cryptocurrency stortingen en opnames zijn uit voorzorg gestopt en zullen worden hervat zodra ons onderzoek is afgerond,” voegde BtcTurk toe.

Onderzoek en veiligheidsmaatregelen

De exchange voert een gedetailleerd onderzoek uit en heeft de veiligheidsautoriteiten op de hoogte gebracht. Binance CEO Richard Teng bevestigde dat Binance betrokken is bij het onderzoek en dat er al meer dan $5 miljoen aan gestolen fondsen is bevroren.

Context van het gebruik van cryptocurrency in Turkije

Het gebruik van cryptocurrency’s is sinds 2020 sterk gestegen in Turkije door de devaluatie van de lira, waardoor het land de op drie na grootste markt voor de wereldwijde handel in cryptocurrency’s is geworden.

Het incident herinnert ons aan de kwetsbaarheden van cryptobeurzen en onderstreept het belang van robuuste beveiligingsmaatregelen om digitale activa te beschermen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....