Cybersecurity bedrijf stapt over op bitcoin

Octagon Networks stapt over op een bitcoin standaard. Het bedrijf uit Ethiopië en de VS zet al haar liquide middelen om in bitcoin.

Naast het eigen beleid kunnen klanten ook profiteren van deze stap. Je krijgt namelijk tot wel 50% korting als je in bitcoin betaalt. Een leuke combinatie van marketing en praktisch nut.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Paulos Yibelo van Octagon legt de stap uit: "Als beveiligingsexperts, ingenieurs en hackers, verspreid over meerdere derdewereldlanden, hebben we altijd de voortdurende bijdragen van Bitcoin aan de vooruitgang van de mensheid bewonderd."

Volgens Yibelo is het tijd om de kans te pakken en meer mensen in de wereld te bereiken: "We zijn geen groot bedrijf, maar voor zover we weten, zijn we het eerste cyberbeveiligingsbedrijf dat al zijn activa in Bitcoin omzet en Bitcoin-betalingen accepteert."

Het bedrijf is nog niet bepaald een gevestigde naam in de wereld van cybersecurity. Octagon Network is in het eerste deel van dit jaar opgericht.

Argumenten

De argumenten van Octagon Networks zijn niet nieuw. Wereldwijd zijn er tal van bedrijven die op grote of kleine schaal sparen in bitcoin. Het grootste voorbeeld daarvan is MicroStrategy.

Onder leiding van directeur Michael Saylor stapte het softwarebedrijf in 2020 over op een bitcoin standaard. MicroStrategy gaat verder dan alleen hun dollarreserves omzetten naar bitcoin. Ook kopen ze middels leningen actief extra bitcoin bij. Dat resulteert in een totaal van 129,218 BTC op de balans.

Het gemiddelde aankoopbedrag van die bitcoin ligt rond $30.800. De afgelopen tijd stond MicroStrategy dus in dollartermen in het rood met hun bitcoin. De huidige dagkoers ($31.400) zorgt voor een kleine plus.

Saylor maakt er een sport van om bitcoin te omschrijven en uit te leggen. Hij vergeleek het vasthouden van de dollar al eens met het vasthouden van ijsblokjes. Langzaam maar zeker smelt het weg.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...