‘Binance US moet binnen 3 jaar naar de beurs’

Binance US moet binnen 3 jaar naar de beurs. Dat zegt Changpeng ‘CZ’ Zhao, de ceo van Binance wereldwijd.

Binance US naar de beurs

De eerste stap is de komende twee maanden de afronding van een grote financieringsronde van Binance US.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bedoeld om van de dochtermaatschappij een bedrijf te maken dat op eigen benen kan staan.

De volgende stap is een beursgang, zo laat Zhao doorschemeren in een interview met The Information.

Die beursgang moet in 2024 gaan plaatsvinden, zo is het plan.

De plannen maken impliciet duidelijk dat Binance vertrouwen heeft in de toekomst. Volgens Zhao is het een kwestie van tijd voordat de exchange helemaal voldoet aan alle voorschriften van toezichthouders.

Hij ziet een beursgang voor zich zoals Coinbase dat dit jaar heeft ondernomen, zo zegt CZ tegenover persbureau Reuters. Naar eigen zeggen heeft Binance in 2020 een winst van minstens 800 miljoen dollar gerealiseerd.

Singapore

Deze week kreeg Binance nog een waarschuwing om de oren in Singapore. Binance werd op een lijst van ongereguleerde bedrijven geplaatst door de centrale bank van de stadstaat.

Dat is erop gericht om beleggers te waarschuwen voor de risico’s die zijn gemoeid met bijvoorbeeld minder liquide munten die in controle zijn van een kleine groep mensen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBinanceVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...