Centrale bank Singapore waarschuwt voor Binance

De centrale bank van Singapore heeft een waarschuwing uitgedaan over bitcoin exchange Binance, zo meldt The Block.

Singapore waarschuwt voor Binance

De Monetary Authority of Singapore (MAS) is de centrale bank en financiële toezichthouder van het land, heeft Binance.com op een lijst van bedrijven gezet, die niet gereguleerd zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is bedoeld om beleggers in het land te waarschuwen tegen bedrijven die zonder vergunning effecten of assets zoals cryptovaluta aanbieden.

De timing van de melding is opvallend, want vorige week maakte de marktleider bekend dat ze met Richard Teng een nieuwe CEO voor Singapore hebben aangetrokken.

Duidelijk een signaal ook richting de beurswaakhond om zo snel mogelijk een licentie in het land te bemachtigen.

Teng werkte namelijk bij de centrale bank als directeur corporate finance van 1994 tot 2007.

Binance heeft nog een aparte website in het leven geroepen binance.sg waarvoor overigens niet gewaarschuwd wordt.

Hoe kan het dat Binance dan nu nog wel munten kan verkopen in Singapore? Ze maken gebruik van een tijdelijke vrijstelling van de Payment Services Act via de entiteit Binance Asia Services Pte limited.

Het ziet ernaar dat de centrale bank de lopende vergunningsaanvraag van de entiteit moet beoordelen en dat ze als tijdelijke maatregel nu waarschuwen voor Binance.com.

Nederland

De centrale bank van Nederland waarschuwde afgelopen maand ook voor Binance, die zegt een aanvraag te hebben gedaan voor registratie in ons land. Tot registratie zijn stortingen via iDEAL en SEPA opgeschort, zo lijkt het.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceSingapore

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...