CZ van Binance klaagt Bloomberg aan voor lasterlijke cover van tijdschrift

Het gedoe tussen de CEO van Binance en Bloomberg is nog niet over. De oprichter de cryptobeurs klaagt de uitgever van de Chinese editie van Bloomberg Businessweek aan voor laster.

Tijdschrift

Het gaat om schade die Zhao Changpeng zegt te hebben geleden door een "lasterlijke" cover van het tijdschrift. De CEO van Binance diende de zaak maandag in bij het Hooggerechtshof van Hong Kong.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Canadees beweert dat Modern Media Company Limited, de Chinese uitgever van Bloomberg Businessweek, "lasterlijke uitspraken" over hem had gepubliceerd.

Het ging om de 250e editie van het tijdschrift. De omslag werd ook op Twitter en Facebook gebruikt. De titel die bij een foto van CZ stond was Zhao Changpeng's Ponzi Scheme.

Hiermee werd gesuggereerd dat Zheo een piramidespel leidt. Hoewel je twijfels kunt hebben bij de BNB-token, is Binance allermist een ponzi of scam.

De titel van het tijdschrift werd later wel veranderd in 'Mysterieuze Zhao Changpeng', maar volgens de CEO was het leed al geschied.

Haat en spot

Volgens Zhao zijn deze uitspraken expres gedaan om "haat, minachting en spot" te zaaien waardoor zijn reputatie ernstig was geschaad. Naar eigen zeggen had hij last van "aanzienlijk leed en schaamte" als gevolg van de uitspraken.

Volgens de Binance-baas had de uitgever beter moeten weten. Ook geloven volgens hem ze zelf niet eens in wat ze publiceren.

Nu wil hij dat alle uitlatingen van social media worden verwijderd en dat alle fysieke exemplaren worden teruggeroepen. Ook wil hij een schadevergoeding.

Het ging om een cover in het Chinees. Op Twitter kun je de omslag van het tijdschrift nog terugvinden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBloomberg